Flyinge

På fredag var det daxs för Flyinges fina GP tävlingar, denna gången red vi bara dom "stora klasserna", så vi hann med mycket här hemma också under dagarna.

På fredag var första kvalet till GP:n, en 145 hoppning med två faser och total fel. Sebbe började med Qiva som hoppade super fint,med 4 fel i "första fasen" och felfri i den andra. Satu och Stina hade en fin runda, med allra sista hindret ner med tiden som hade räckt till en andra plats i hela klassen. Sebbe och Elli hade 4 + 4 fel och dagens hjälte var igen alltid så härliga Kalle,som dubbel nollade och fick en andra plats!

 

På lördag blev det verkligen en sen kväll, pga swedish riders tour började inte förran 18.00 och andra kvalet skulle gå efter det, klo 20.30, man kan ju undra varför kunde inte 150 klassen gå innan, det var 4 timmars paus mitt på dagen.. Kalle fick stanna hemma iom han hade redan kvalat till GP:n.

Qiva hade inte riktig höjden i kroppen i början av banan, men efter dom tre första hinder hoppade hon runt lekande lätt över alla svårigheter!

Sebbe och Elli hade en bra runda, dock också med 3 små missar på dom enklaste hinderna, Elli har inte hoppat 150 klasser mycket på sistone och då krävs det lite rutin att få höjden i sprången.

Stina och Satu hoppade felfritt utan att jaga tiden och slutade på en fin andra plats, bara slagen av guld medaljören från YR EM! 

På söndag morgon körde Satu ner till Flyinge och hoppade Tripple i en 135cm klass, hon var dubbel nolla.

I själva GP:n hade vi inte riktigt vår bästa dag, Stina hade ett tidigt pet, och med tanke på att komma med till winning rounden fick Satu öka på tempot, vilket resulterade än en gång till att sista hindret ramlade ner också..

Kalle, som trivs absolut bäst på stora utomhus banor, tyckte väl att hinderna kom lite väl snabbt fram och tog också med sig ett par bommar.

Denna veckan har vi mycket att göra, 4 tävlingsdagar, tisdag och onsdag i Flyinge igen, 4 åringarna ska ut på lördag och ett annat gäng på söndag. Janika och Sten är på en veckas semester, så Ansku och vi håller ställningarna hemma!

Ni har väl inte missat att gilla oss på Facebook? Flera uppdateringar varje vecka!  

11 nov 2013