Falsterbo 2017

Redan på fredag eftermiddag packade vi alla 6 hästar i lastbilen och körde ner till Falsterbo, skulle bli mera än en vecka där nere - så glada att Sussi hade hyrt hus och vi bodde lyxigt där inne wink

7 åringarna Nellan och Love började på lördag inne på lilla gräsbanan, 135cm med bedömning A. Nellan var först ut och hoppade super fint, felfri och snabb runda. Love var även han riktigt fin, nästsista hindret ner, inte så mycket att säga om. 

/nellanfbo.jpg Chanel jumping high in Falsterbo! 

På söndag fick 7 åringarna konstigt nog flytta till dressyrbanan och hoppa sitt andra kval där - inte helt optimalt tycker vi.. 140cm hinder och mot klockan, underlaget är så där och banan jätte trång. Love var först ut och hoppade fint, hade ett bakbens fel i första kombinationen samt sista hindret ner, där i mellan hoppade han lika fint som han bara kan. Nellan blir påverkad av brunstena och så klart började hon brunsta på lördagkväll cry Hon var inte sig lik alls och började med att riva ettan samt sista, hon får nästan kolik känslor och ont i magen, får fundera hur vi kan lösa detta problemet i framtiden. Så ingen final till dessa två lovande hästar, ni ska se att dom kommer att bli två riktigt fina hästar med tiden! Sandra och Andreas körde hem dom söndag kväll, dom får njuta av lättare arbete under kommande veckan, sen ska dom tillbaka till vanlig  träning. 

/lovefbo17.jpg Diarados Love - a big baby!

Måndagen började Kalven på Falsterbobanan (lilla gräsarenan), hon var lite spänd för blommorna innan starten, men när hon väl började hoppa glömde hon allt annat och focuserade på sitt jobb. Vilken häst - hoppade säkert bättre än någonsin! Elvis hoppade senare på eftermiddagen på samma bana, han ville inte vara sämre än sin unghästkompis och levererade även han en felfri runda! 

På tisdag krockade våra starter nästan, 6 åringarna hoppade inne på stora arenan och 5 åringarna fortsatte på lilla gräsbanan. Sebbe hann rida Elvis först, han var super fin och kom verkligen till sin rätta på den härliga arenan - super fin felfri runda - men när klassen var slut slutade dom på en retfull 21 plats när det är 20 som går till finalen. Inget och skämmas över, han hoppar så stort och tappar så klart lite tid pga det över hinderna. Han fick ändå stanna kvar, allt kan ju hända..

Kalven var nästan lite mera spänd dag två, men även hon levererade en till felfri runda och kvalade sig till finalen! Många glada miner denna dagen!

/kalvenganget.jpg Seven Z Ladies, only Maria was missing.

/elvisfbo.jpg Elvis, what a horse!

Onsdagen var en mellandag som vanligt, Stina och Gurra hade vet checken och alla skulle motioneras i regnet. Vi kollade lite på huntingen också och tog det lugnt annars. På torsdag hade vi en tidig morgon igen, 5 åringarna fick skritta inne på stora arenan mellan 08.00-08.30. Kalven verkade inte bry sig alls om någonting och skrittade på bra runt arenan. Klockan 09.00  började warm up klassen till dom 5* hästarna, Satu och Gurra hoppade 4 första hinder och spenderade resten av tiden att bekanta sig med banan. Stinas klass började klockan 11, en 145cm mot klockan. Stina var lite på hugget, men språngena var jätte fina, felfri runda och 13 placering!

Kalvens final var näst på tur, hon var helt tokig på framhoppningen pga av att det var körning på banan bredvid framhoppningen.. Stackars häst! Genom svettig och stressad, skrittade inte ett enda steg och ingen trodde att hon skulle palla hoppa banan.. Men när hon kommer in på arenan och börjar galoppera har hon 100% focus till hindrena - vilken häst! Större hinder har hon nog inte sett i sitt liv och hon hoppar en klockren nolla. Vi har ju aldrig ridit mot klockan innan med 5 åringarna, en liten touch på ett räcke med bakbenen i omhoppningen och Kalven slutade på en fin 7. plats. Nu får hon minst en månads vila i en gräshage.

/kalvenfbofbo.jpg Calvady Z a real youngster star!

Kvar för dagen var 150cm GP kval klass med Gurra, hon började bra och slutade bra. Mitt på banan hade hon "hjärnsläpp" tre hinder ner i rad, man vet aldrig med henne - en sån super känslig häst. Huvudsaken att hon kom tillbaka efter rivningarna och inte fortsatte med att vara spänd. Dagen gick i ett och vi var super trötta på kvällen.

På fredag hade vi bara Stina med i derby kvalet. Igen en 145cm klass mot klockan, men denna gången var bla stenmuren och pulvermangraven med. Stina hoppade högt över alla hinderna och var mycket bättre att rida än igår. Felfri runda och en sjätte plats för damen! Alltid kul att få rida in på prisutdelningen på dessa stora tävlingar, vilken publik det finns i Falsterbo!  

/stinafboracke.jpg Celestine - the one and only!

Lördagen började Gurra med andra kvalet till GP:n 150cm hinder mot klockan igen. Gurra hoppade bra, hade ett helt otypiskt nerslag i slutet av banan på ett räcke med bakbenen - kanske en "too nice ridning och avstånd" så här analyserad i efterhand. Svårt med henne, för man vet aldrig hur mycket man ska göra eller inte göra..

Huvudklassen för dagen var derbyt! Stina 15 år, har aldrig hoppat en derby i sitt liv - Satu var mera nervös än någonsin innan - hur ska hästen reagera på alla derby hinder och även hoppa ut ur banan.. Sebbe hade rätt - Stina var i sitt esse inne på banan! Fixade alla svårigheterna och ville var felfri runt hela 1,2 km långa banan. Enda misstaget ekipaget fick var på den stora grinden efter den 4m höga banketten, blev lite trav och alldeles för nära hindret. Oftast blir det ju inte så många felfria på den tuffa banan, men i år var där bla 3 irländare som är ju typ födda inne på en derbybana så 4 fel räckte till en fin 5. plats! Vi får hoppas att Stina får hoppa flera derby klasser, för hon verkade älska det!

/stinafbogronoxer.jpg Celestine flying over fence number 16 in Falsterbo Derby!

Det blev ingen strykning i 6 års klassen (som vi hade hoppats på så klart wink) så vi tittade lite av klassen och tyckte att Elvis skulle varit med. Då var enda klassen kvar för denna veckan, GP:n. Gurra blev helt "outside of this planet" pga kör hästarna vid framhoppningen, hon kom nog inte ihåg att hon hade varit inne på den grusbanan över en vecka och tvärstannade och ville inte gå fram..Inne på banan var hon fortfarande helt okontaktbar och Satu valde att utgå efter hinder nummer 10, det fanns ingen mening att styra till linjen mot screenen, hon hade redan försökt stanna mot den vid hinder nummer tre. Livet med hästar är så spännande - man vet aldrig vad det rör sig i deras huvud trots bra förberedning och träning. Man ska komma ihåg att njuta varje gång det går bra, för det varar oftast inte så länge laughing

Stort tack till alla som gör detta möjligt för oss; ägarna, vännerna, teamet hemma, hovslagaren, veterinärerna, uppfödarna och hästskötarna -vi älskar er! 

 

17 jul 2017