FALSTERBO

I år åkte vi redan ner på fredag kväll, Sebbe skulle rida Trollet i kval klasserna till CSIO5* på lördag och söndag morgon.  Lördagens klass gick inne på dressyr banan, och Trollet hoppade en fin felfri runda och slutade på en 6. plats.

 

Dom andra hästarna trimmades efter hennes klass och alla verkade nöjda med att vara nere i fantastiska Falsterbo!

Söndag morgons klass gick inne på den stora gräsbanan och Trollet hoppade som enligt skolboken ända framtill den stora vattengraven. Hon hoppade högt igen, och nästan klarade över, men fick ändå en tramp på ribban och blev nog lite skärrad efter det stora språnget och fick med sig även följande oxers bakbom. Här visade hon att hon ändå är bara 8 år och har inte rutinen i sig än - men vänta bara - det kommer! Sebbe var väldigt nöjd efter en till 6. plats och tyckte att Trolls fick väldigt bra rutin från dessa 2 150 klasser!

 

Det gällde och vara tidigt och morgon trimma, solen stekte nästan alla dagarna i Falsterbo!

Mondagen börjades med 5 åringarnas första semifinal, Sebbes två gjorde väldigt bra jobb och både Dåren och Kosnan hoppade felfritt inne på dressyr arenan! 

 

Båda två gjorde väldigt fina rundor!

Satu valde ju att inte kvala in "sina" 5 åringar, så hon hade med sig en 6 åring, Denu, som även han hoppade en felfri runda i första semifinalen! Kanske var banan för lätt för 6 åriga hästar, hela 73 stycken lyckades vara felfria.. 

Tisdagens klasser gick inne på den stora gräsbanan med omvänd startordning. Kosnan gick ut först av Sebbes hästar och gjorde en riktigt fin runda med 4 fel. Hon visade verkligen att hon inte är tittig eller bryr sig om omgivningarna - hon vill bara hoppa! :)

Dåren var kanske lite mer vinglig inne på stora banan, men gjorde superfina språng och hoppade även en felfri runda igen!! Han var en av bara 15 dubbelnollor i 5 års klassen och en av dom 20 som hoppar finalen på fredagen!

Denu och Satu hade lite otur i framhoppningen och gick omkull på nästan sista oxern, som tur hände det ingenting varken hästen eller ryttaren - det var bara att borsta av värsta av sanden och rida in på banan! Dennis hoppade väldigt bra, tyvärr råkade han peta ner 4ans frambom med bakbenet. Dock är både härliga ägarna och vi väldigt nöjda med hans prestationer!! Han har utvecklats väldigt mycket på sistone - roligt att all jobb ger resultat :)

 

Tisdag kväll körde Ansku hem dom som "hade gjort sitt" och onsdagen var en mellandag, Aila och Stina skulle bara ridas innan vet checken,som började 11.00. Så denna dagen hann även Satu och Sebbe ta en tur till den härliga stranden ;)

 

På torsdag började Aila i en 145 klass, hon hoppade väldigt fint, hade en liten frambens touch i insprånget till kombinationen och då på B hindret hoppade hon för högt och landade på bakbommen - 8 fel , men verkligen en fin känsla, detta var ju bara andra tävlingen ekipaget gör tillsammans,så knapparna är nog ännu inte hittade till 100 % heller. 

Stina gick in i 150 klassen direkt och var så lugn och fin, ååh och så ramlar sista bommen på sista hindret. Snopet - sånt som kan hända. 

Fredagen började Aila igen i en 145 klass, kanske lite tröttare och mattare, men hon hade iaf lärt sig att hoppa kombinationerna bra ;)

 

Detta var första internationella tävlingen Aila gör, och inte heller har hon rutin från stora klasser sen innan, så vi är väldigt nöjda med hennes rundor, komma in på den stora banan och bara hoppa så fint. Kommer och bli kanon med lite tid!!

Sen var det daxs för Dåres final! Och vad händer, Dåren gör exakt som Denu i framhoppningen, "glömmer" att hoppa på oxern och ramlar omkull!! Sebbe slog sig nog lite och tappade andan , men med den finska sisun upp i sadeln tillbaka och in på banan.. Satu vågade knappt titta och Ansku darrade nog lite extra i handen när hon filmade.. Men dom är felfria - igen!! 

Efter en snygg felfri runda även i omhoppningen slutar Sebbe och Dåren på en fin 4. plats!! Jätte stort grattis till familjen Strand,som har både fött upp och äger denna fina hästen!!! Vi ser framemot många spännande år tillsammans med era fina hästar!!!

 

Efter 5 års finalen följde vi Nations Cupen med några av dom härliga hästägare vi har - vilken stämmning det var!

Satu fick även nya snygga ridstövlar sponsrade av ALEX BOOTS!! Väldigt sköna och snygga,samt att man kan designa dom som man vill - även Sebbe rider i Alex Boots som han själv har designat med en finsk flagga!

 

På lördag hade Aila en vilodag och Stina hoppade en 150 klass. Hon kändes lite annorlunda och sömnig i början på banan innan hon förstog vad det handlade om och avslutade rundan väldigt fint. Efter ett samtal till Herve , så anmäldes hon även till kvällens six bar - det var första gången för både ryttaren och hästen! Första rundan börjades på 160 höjd och Stina hoppade lekande lätt. Andra rundan var sista hindret 170cm och Stina fick en liten touch och bommen ramlade. 170cm är ca 10cm över hennes mankhöjd och hon har aldrig sett så stora hinder - nästa gång klarar hon även den höjden! 

Aila fick gå in i ride&drive på söndagen och tyckte att det var skoj, Satu borde nog bara att träna bilkörningen till nästa gång ;)

 

I år var det nytt att först skulle det köras med häst och vagn, Satu fick en söt ponny! Sen skulle ryttarna hoppa upp på hästarna och till slut köra samma banan som kördes med hästarna. Aila var nog den snabbaste i hoppningen och ponnyn gjorde så gott han kunde och Satu slutade som 3a!! Aila fick gå in på prisutdelningen och galoppera ärevarvet inne på den fina banan!!!

 

Vi vill tacka alla härliga människorna vi träffade under helgen - nu ser vi framemot nästa årets Falsterbo med nya utmaningar!!

 

 

 

 

15 jul 2014