Drammen CSIO 3* ( winter tour ;) )

Det började inte riktigt som planerat hela resan, Stina kändes konstig tisdag morgon och nästan hela dagen spenderades hos Björn - hovböld!!! Skit också - hon fick stanna hemma med en gipsad hov och bli bättre så klart! Vi kom inte iväg förran 20.30 tiden på kvällen - tur vi är flera som kan köra så vi kunde turas med att sova och köra ;) Utanför Oslo någongång tidigt på morgonen började det snöa!? Lite fel att åka norrut denna tiden på året!

/snowindrammen.jpg Getting closer to Drammen...

Framme ca 06.00 på morgonen - perfect - hästarna fick gå lite och sen få i sig frukost, vila en stund och sen motioneras innan vet checken. Alla var pigga (vissa lite halvgalna) , glada och dansade eller bockade sig själva genom vet checken ;) 

Bumpen hoppade på torsdag en 140cm klass felfri och placerad, väldigt focuserad och fina språng hela rundan! Hon fortsatte lika fint i fredagens 145cm mot klockan - felfri och placerad igen samt kvalade hon sig själv till lördagens 145cm final - tyvärr blev det en missförstånd i den klassen i början av banan mellan henne och ryttaren så Sebbe valde att utgå - vilket var helt rätt beslut - det var redan hur många felfria som helst, ingen vitts att hoppa hela banan i "onödan".

M hoppade på torsdag en 135cm klass mot klockan, en liten touch på ett räcke och bommen föl, inte mycket att säga om. På fredag fortsatte hon på samma höjder, två små missar varav ena tyckte Sebbe att han kom för fort in i ena kombinationen, för övrigt en fin och välbalanserad runda. Hon kvalade till finalen som gick direkt på lördag - igen en tidshoppning men denna gången över 140cm hinder. En super runda gjorde dom, felfritt och snabbt och vi fick höra finska nationalsången :)

/mwinningdrammenratt.jpg Mprez winning 140cm final!

Dåren hoppade riktigt riktigt fint i torsdagens 145cm klass, ett ner i en linje man kunde välja mella 5 eller 6 steg, så här efterhand skulle han med sin stora galopp gått med 5 steg, men nu blev det som det blev - allt annat såg och kändes kanon fint! Det var inte riktigt planen att han skulle behöva hoppa i det finska laget på fredag, men vi hade lite ont om ryttare och hästar på plats, så när både Herve och Sebbe tyckte han var redo för det så fick han göra sin debut under finska flaggan. Han började riktigt fint och visade sina super kvaliteter, i slutet av banan var Sebbe tvungen att sätta lite ben på honom, då försvann styrningen och ridbarheten lite, vilket resulterade i nerslag. Banan var riktigt svår - bara en dubbelnolla och vinnarlaget hade 20fel. Dåren fick vila från tävlingen på lördag och bara gå in i en 135cm på söndag morgon för att få en bra känsla - han hade inte tagit illa vid sig efter den största rundan han har sett, utan hoppade runt som vanligt! Vilken häst han kommer att bli!!!

Nellan hoppade samma kvalklasser som M på torsdag och fredag, stort för en 7 åring, men hon är en modig tjej hon! Ett ner i torsdagens klass, sista kombinationens a med bak, liten lätt touch - bommarna ramlar så lätt! På fredag var hon super fin och snabb! Slutade på en fin fjärde plats efter mycket äldre och mera rutinerade hästar. Även hon kvalade till 140cm final , men vi ville inte debutera på en 3* tävling på den höjden. Hon fick i stället hoppa 135cm klassen på söndag morgon och helt rätt - hela resan och alla upplevelser hade tagit ut lite det sista i henne och hon fick två bommar ner i slutet av banan. Vilken bra erfahrenhet hon fick med sig från Drammen dock!

/nellanmatheusdrammen.jpg Nellan & our super groom having a talk - it worked - 4th place ;)

Gurra får 10+ poäng för beteendet - Hon var inte alls rädd för den stora screenen!!! Vilken skillnad det var bara jämfört med förra året! Hon började på torsdag med att hoppa dubbelt felfritt i 145cm klassen och även om Satu red runt och inte alls mot klockan slutade hon på en fin 7. plats! Nu när Stina var tvungen att stanna hemma, fick även hon ingå i nations cup laget, tre ner och alla i kombinationerna - 4B samt B och C i den super svåra trekombinationen som var nästsista hindret i uppförsbacke. På lördag hade även hon en vilodag från tävlingen, men trimmades liksom Dåren under Herves ögon. På söndag hoppade hon GP klassen - igen en stor och svår bana, liten touch på insprånget till trekombinationen, 10. var Satu låg lite för nära, samt 12B ramlade även i denna klassen - dags att öva även mera kombinationer hemma! 

Vi är riktigt nöjda med alla hästar och ser framemot at komma ut på "riktiga" tävlingar även mera och oftare, det var även riktigt trevligt och träffa alla lagkamrater och andra ryttare i Drammen! Vi ses snart igen :)

/nikkesatusebbe.jpg Nikke, Satu & Sebbe 3/4 team riders in Drammen

 

16 maj 2017