Downs & Ups

EM i Göteborg var en super fin tävling, tyvärr var Gurra jätte spänd inne på banan och visade inte vad hon kan på riktigt. Stina hade inte heller sina bästa dagar inne på arenan - en stor besvikelse helt enkelt. Nu har dom fått ta det lugnt och återhämta sig och vi glädjer oss för dom duktiga unghästarna vi har i stallet! Hösten har kommit på riktigt och vi började innesäsongen redan..

Förra helgen var vi i Ronneby på lördag med 4 åringarna, Bosse gjorde sin tävlingdebut med bravour och hoppade felfritt i 90cm och hade 4 fel i 1m klassen. En jätte fin liten bäbishäst efter Balou du Rouet, som är uppf och ägd av Frida Ekström. Castello gjorde sin första inne tävling och hoppade felfritt i både 90cm och 1m. Han är en stor kille som växer fortfarande, och visar fina kvaliteter inne på banan. Naisi hoppade bara en 1m klass och gjorde det som hon aldirg hade gjort något annat än tävlat, ett hinder ner. Verkligen stora Dumbo var även han duktig, fyra fel i 90cm och trött samt skrikig efter sina stallkompisar i 1m klassen, kombinationen ställde till det för honom denna gången.

/castelloo.jpg Beautiful Castello by Cardento

Alla dessa 4 åringar verkar vara väldigt lovande hästar inför framtiden, så kul och jobba med dom från början!

På söndag åkte vi med ett blandat gäng hästar till Ronneby igen, jätte fin anlängning och bra banor, konstigt att inte flera hittade dit! Champpis hoppade felfritt i både 110cm samt 115cm, han har behövt tid och hoppa lite lägre klasser, så att han inte överhoppar sig och spänner sig - verkar ha hjälpt och det resulterade nog till två av hans bästa rundor hittentills!

/champlandoo.jpg CC Chandon another beautiful youngster by Cardento

6 åriga Elvis hoppade även han felfritt i både 120cm oh 130cm, var väldigt avspänd och såg mest ut att han var på en "walk in a park", så mycket kvaliteter har den hästen! Jämngamla Harry var även han duktig och nollade 120cm och hade ett ner i sin första 130cm klass inomhus, två riktigt spännande hästar att utbilda vidare! Boris 5 år, gjorde två jätte fina rundor efter sin vila, nolla i 115cm och ett ner i 120cm, en stor och väldigt lovande unghäst som visar stor kapacitet och försiktighet!

Snubblan hade ju problem med blodvärdena och gjorde sin comeback i denna tävlingen, en lugn och avslappnad runda i 120cm med fyra fel, nästan som om hon tyckte att vi var löjliga och hoppade för liten klass ;)

Nellan fick hänga med och hoppa en 130cm klass med bedömning A1a, omhoppningen efteråt... Hon var felfri och duktig i grunden och hade sista hindret ner i omhoppningen, det räckte ändå till en 3. plats, Callie gjorde samma resultat och slutade på 4. plats, duktiga tjejer!

Patu red CB dubbelt felfritt i 115cm och Carmen hade ett snöpligt nerslag i 130cm , man hörde inte ens att hon var i - så kan det vara ibland, en fin runda med fyra fel är bättre än en nollrunda med inte bra ridning! Nu hoppas vi att det slutar regna, så vi kan njuta ännu förhoppningsvis några veckor av utebanan hemma!

/bossef.jpg Boston F in his first show!

13 sep 2017