Dagstorp och Bruksprovet

Om vi börjar med bruksprovet som gick tidigare i veckan, så var Satu där på tisdag och visade en 5 årig dressyr hingst Frans Andreo II i hans hopptest. På lördag blev det klart att han blev godkänd! Frans Andreo är utbildad av den duktiga finska dressyr ryttarinnan Yvonne Österholm. Jätte roligt för hela hans team, Grattis på er ännu en gång!!

 

På lördag var det daxs för Dagstorps unghäst klasser, (full storm ute..) och med oss hade vi bla. två stycken hästar som gjorde deras debut på tävlingarenan, nämligen Botswana (Cardento-Cortez,uppf./ägare Agneta Tegner) och CiaoBella (uppf./äg. Susanne Persson) Båda tjejerna gjorde varsin nollrunda!! Duktiga :)

Donna hoppade mycket bra i sina två klasser, hon har blivit starkare och har mycket bättre balans redan, en stor häst med mycket kapasitet och lång galopp! Kommer att bli kanon bra, när hon blir ännu starkare i kroppen!

Philadelphia var felfri i 1m klassen igen och hade 4 fel i 110 klassen, hon är en hoppmaskin, bara letar efter hinder hela tiden - och hon är till salu, så om någon letar efter en bra häst för en billig peng, kontakta oss! Uppfödaren minskar hästantalet, och har även flera unghästar till salu, både dressyr- och hoppstammade!!

På söndag hade vi ingen jätte bråttom att åka till Dagstorp,utan han rida hästar här hemma i lugn och ro. Cicis och Tomas hästar var ute för första gången i år och hoppade alla tre riktigt trevligt, Queen och Catz var felfria och Chicki hade 4 fel. Roligt att dom utvecklats under vintern så mycket!

Cassis hoppade en dubbel nolla och vann den största klassen!!

Även hon är till salu, hade passat perfekt till junior / någon som går över från ponny till storhäst , som vill ha en häst som är framåt och känslig, hon har ju även lämnat en super fin avkomma efter Quidam de Revel, så man kan ha henne till avel senare!

Zauberin och Sebbe hoppade även dom en dubbel nolla och deras tid räckte till en fjärde placering, och som hon hoppade lilla Snubblan!

Dessa bilder är från förra sommaren, nu längtar vi efter att få börja tävla utomhus igen!! 

Flera filmer håller på att laddas upp på youtube, så ni hittar dom där under kvällen!

 

 

 

16 mar 2014