Breeders veckan

Då var breeders veckan slut för detta året, "våra" hästar skötte sig väl och i överlag är vi nöjda med deras utveckling,även om det blev inga topp placeringar. Breeders är ett bra delmål för dessa unghästar på vägen uppåt, rida på bra banor i Flyinges fina ridhus.

 en nöjd Gurra!

Contendo`s Big Bang, Lilleman, hoppade väldigt fint i 4 års klassen. Han vann 3 års finalen förra året och var därmed direkt kvalad till omgång 1 i Flyinge. Han har väldigt lite, nästan ingen rutin från tävlingar, utan har varit två gånger i sitt liv på pay&jump, så vi är super nöjda med hans prestation!! Första dagen gick han in och hoppade felfritt 105cm klass,och gjorde det väldigt fint, dock tyckte vi och många andra att han fick "dåligt betalt" för sin hoppning. Han kvalade till lördagens final, och även där hoppade han fint runt en 110 bana. Nu väntar lite vila och sen senare matching mot nästa årets championat. En riktigt lovande häst tycker vi!! Grattis Johanna och Yvonne, en till stjärna har ni!!

Lilleman och Sebbe

5 åringarna Snubblan och Nova hade lite stolpe ut, Nova hoppade fint men med två sista hinder ner i kval 1, då bestämde ägarna och vi tillsammans att ingen ide fortsätta hoppa andra dagen,utan nu får han en välförtjänt vila, Nova har vuxit mycket under året och är fortfarande högre bak. Vi hoppas att han nu under viloperioden växer i sin kropp och hittar balansen i sin kropp, hoppa kan han, det vet vi alla :)

6 åringarna hoppade alla bra, Cicis och Thomas 3 ston, som vi inte har hemma skötte sig, Catz hade ett ner i kval 1 och Chikadee var nolla. Hatten blev lite spänd i hennes första start inomhus för detta året , men bättrade sig dag två och kom i mål med 4fel.  Catz växte med uppgifterna andra dagen,ett enda tidsfel och vidare till finalen!! Chikadee, som är väldigt försiktig av sig, var något mattare andra dagen och fick med sig två hinder i slutet av banan. 

Lady Bump var fantastisk fin i båda kvalklasserna, 4 fel i båda klasserna är ett klart godkännt resultat, lite mera "tur" på våran sida,hade hon varit felfri - hon har utvecklats enormt under detta året, en super häst för framtiden!! En underbar känsla och vara inne på banan med denna tjejen!! Vi tackar ägarna Gert och Madde för förtroendet att utbilda henne!!

Gurra hade näst sista hindret ner i första kvalet, inget och säga om, andra dagen en fin 0 runda och vidare till finalen!! Även i finalen, som gick över 135cm hinder hoppade hon en enkel nolla,vilket höjde henne till en 10 plats i Breeders Prize. Grattis till uppfödaren Gunilla och stort tack och grattis till ägarna Iwona och Per!!

 

Göran,Iwona och Spartan

7 åriga Spartan blev tvåa i Lilla finalen,han hoppade felfritt över 140cm hinder och gör det hur enkelt som helst. Han är inte den snabbaste hästen än, men kommer att kunna hoppa hur höga hinder som helst! Jätte kul för Iwona,Göran och Per som har både fött upp honom och äger honom! 

Trollet var placerad i kval klassen med en 0-0 runda och övertygade alla än en gång med sin hoppning i själva finalen med att vara felfri över tekniskt svår 140 bana. Tyvärr är hon lite svår styrd mellanåt,vilket kom fram i omhoppningen, Sebbe red snabbt och fint, och till näst sista hindret funkade inte styrningen mera - resulterade i en volt och tidsfel så klart. Inget och bry sig om, vi vet att hon kommer och gå långt denna fantastiska hästen, grattis Susanne än en gång-vilken häst du har och har fött upp!!

Vi får även gratulera Agneta,uppfödare till Bardot och Beluga,som vi har utbildat och tävlat innan, deras mamma Barracuda fick pris för hennes fina avkommor!! 

Till sist tackar vi alla i vårt team, Janika, Sten, Ansku,ägarna och uppfödarna - keep up the good work!! :)

6 okt 2013