Breeders

Vi började Breeders veckan på onsdag med första kvalet för 5 åriga hästar, Sebbe red felfritt med både Phill och Dåren. Dotty, som är mkt grönare än dessa två andra 5 åringar gjorde jätter fina språng, men hade två nerslag i det trånga ridhuset.

  Dotty ser framemot att åka!

 

Torsdagen börjades med första kvalet för 6 åriga hästar och M var enda 6 åringen som hoppade från oss. Hon var kanon fin i framhoppningen, kommer in på banan och råkar peta ner ettan, gjorde jätte fina språng, hennes gamla "stuttsande" kom fram innan 3 kombinationen och då kom även b hindret ner. 

Andra kvalet för 5 åringarna gick på eftermiddagen, Dotty var mkt mera avspänd och hoppade fint med 4 fel. Duktiga Dåren gjorde en nolla till och blev klar till finalen!! Phill var riktigt fin och mer ridbar än första dagen, såg riktigt bra ut, dock glömde hon sina bakben på allra sista hindret, banans minsta räcke. 

Fredagen började M igen och andra kvalet krävdes mycket mera av ryttarna och även hästarna, hon gjorde en kanon runda med en skit pet på en smaloxer. Idag var hon stadig och hoppade nog den svåraste banan hon har någonsin sett innan! Kul att hon utvecklas,hon hade ju knappt hoppat 120cm klasser innan hon kom till oss i våras, så vi är riktigt nöjda! 

Andra klassen för dagen var kvalet för 7 åriga hästar, Sebbe hade lite otur med båda sina, Bump hade 4 fel efter en bra runda, lika som Snubblan som touchade ett hinder som råkade ramla. Mellanåt är det bara retligt, vissa är i mer eller mindre i i alla bommar och dom stannar uppe.. Satu och Gurra gjorde en fin balanserad hoppning i båda faser och det räckte till segern i klassen!

 

På lördag var det bara 5 års finalen, så Satu stannade hemma och Sebbe åkte med Dåren och Ansku till Flyinge. Dåren hoppade den bästa rundan i finalklassen och var felfri igen! I omhoppningen blev det 4 fel, och det räckte till en 6. plats i Breeders Trophy! Duktig häst, han var ju 4. i somras i Falsterbo och nu gör sånt här fint jobb inomhus också, även om det är mkt svårare för honom än så länge hoppa i trånga ridhus, kämpade han väldigt väl hela tiden - Grattis familjen Strand igen!!

 

På lördag kväll åkte vi med Iwona och Per tillbaka till Flyinge och skulle kolla på auktionen med härliga Maria och hennes familj. Maria hade fått en av hennes många fina da Carma uppfödningar med dit, så det var extra roligt se det på plats. Efter lite mat och vin åkte vi hem igen och laddade upp inför 7 årsklasserna på söndag.  

Sebbe började söndagen med Bump i 7 års B finalen. Bump hoppade super fint och var felfri, iom hjan var första ut med henne så visste han inte hur snabbt han behövde rida, så denna gången räckte inte tiden till en placering,men det gör inget, hon visade sån fin hoppning! 

Snubblan gick ut i slutet av klassen och ville inte vara sämre än Bump, gjorde en klockren runda,som inte såg ut att vara supersnabb,men det räckte ändå till en fin andra plats! Sebbe hade fin flyt runt hela banan och hon hoppade väldigt rent och luftigt! Alla var nöjda och glada! 

 

 

Gurra gick ut sist i 7 års finalen iom hon hade vunnit kvalet. Hon hoppade felfritt och fint igen och skulle få gå ut som sist även i omhoppningen.  Satu hade inte sett dom andra rida, så gällde att lita på Gurras snabbhet och göra det bästa av det hela. I målet lite över 2 sekunder snabbare än Piia Pantsu med finskfödda Ypäjä Yando! Wow!  Det var en bra dag för finnarna ;)

 

Jätte grattis till ägarna Iwona och Per, vilken häst Gurra är!! 

Vi får även gratulera familjen Strand en gång till - Qui Vivra Verras mamma, Quinnie Pop, blev ELIT premierad och Daisy fick vara med i prisutdelningen på söndag!

 

VI är nöjda med Breeders veckan och hur alla hästarna har hoppat, tidiga morgon och sena kvällar blir det alltid, men det är värt det ;) Tack Ansku som gjorde hästarna så fina!! 

P.S Alla finalerna hittar man på CLIPMYHORSE , vi bara älskar kommentatorn där!! 

6 okt 2014