Bratislava CSIO 3* - W

Resan ner till Slovakien gick bra och alla hästarna var pigga och glada och gick genom besiktningen väldigt fint. Varmt var det alla dagar, mätaren visade 40 grader i skuggan, men hästarna klarade värmen bättre än vi människorna..

På torsdag hoppade Chilli sin klass med 4 fel, lite spänd i början på banan- här nere i dessa länder är hinderna mycket "maffigare" och mera utfyllda än vad vi är vana med, men efter några språng inne på den fina banan slappnade hon av och började hoppa riktigt fint.

Sebbe hade både Trollet och Elli i sin klass med 0+4 fel, båda hoppade riktigt väl och bra, Elli var som vanligt snabb och lite tur på deras sida hade ekipaget fått en topp placering. Trollet petade ner allra sista hindret i andra fasen. I samma klass, som var första kvalet i mellan rundan, hoppade Argus och Satu en dubbel nolla och fick med sig en fin rosett!! 

Sebbe och 17 åriga Calandro började strongt i stora rundan, dom vann klassen överlägset!! Satu och Stina hoppade denna klassen också,men bara som förberedning till fredagens nations hoppning.

Fredag var en lugn dag, bara Chilli och Trollet hoppade innan laghoppningen, båda två med 4 fel.

Satu och Stina var Finlands andra ekipage, 13 lag till start och Finland hade fått startnummer 9. Stina hoppade fantastiskt fint och var felfri i första rundan!! Finland var med till andra rundan som tredje bästa lag. Stina hoppade ännu bättre på andra rundan, Satu lämnade lite för mycket plats till räcket innan stora vattengraven, och en liten touch med bakbenen resulterade till 4 fel. Totalt kunde Finland ändå behålla sin tredje plats efter två omgångar, bara slagna av USA och Brasilien som hade ett toppen lag med i Bratislava! Grattis hela finska laget : Maiju Mallat, Satu, Kaarlo Kovacs och AnnaJulia Kontio, samt Sebbe som hjälpte både Satu och Kaarlo hoppa fram, och Lars Palmler som är finska chef d´quipe.

På fredagkväll fick ryttarna och hästägarna njuta av den fantastiska ryttarmiddagen på mercedes - benz lokalen i Bratislava, maten var super och underhållet fantastiskt!

På lördag fortsatte tävlingarna i samma hetta som dagarna innan, Sebbe och Troller knep en placering i lilla tourens final, Stina, Argus och Elli hade en vilodag. Kalle och Sebbe hoppade andra kvalet till GP:n, en lång och krävande bana i värmen, men Kalle såg glad ut och galopperade till en andra plats!! Klassen var en ranking klass, så pengar och viktiga världsrankingpoäng kom med hem.

  

På söndag i medium tour finalen, en 145 hoppnign, var banan lång och max tiden väldigt tight, Sebbe och Elli hade sista hindret ner efter en fantastikst runda med krävande trekombination mm. Argus som är orutinerad på dessa höjder gjorde en klart godkännt runda, ffa med tanke på värmen och den långa resan ner. Han hoppade riktigt bra och kommer att bli kanon med mera rutin på dessa tävlingar och resor.

GP klassen var en rejäl 160 hoppning med 59 startande och bara 6 stycken som lyckades rida felfritt. Stina hoppade återigen riktigt fint, med ett oturligt nerslag.

Team Finland fick även ett Fair Play!!

Grattis och tack alla härliga hästägare och vänner som var på plats ; Iwona, Maria, Eija, Susanne, Kent, Sandra och Andreas!! Vi gör det igen nästa år!!

http://www.hevosurheilu.fi/Ratsastus/bratislava_csi_suomi_toiselle_ierrokselle__kaikki_hikoilevat_846720.html

 

http://www.hevosurheilu.fi/Ratsastus/bratislava_csi_taas_rahaa__kallen_taputtelijoista_runsaudenpulaa_846772.html

8 aug 2013