Bratislava CSIO 3*

I år var Bratislava sista tävlingen att visa formen innan VM och alla dom 6 potentiella ryttarna var på plats. Sebbe "fick inte" rida i år , iom Trollet är för ung för att hoppa VM, men var med som stöd, tränare och chaufför ;)

Det började så där för Satus del, ryggen låste sig under resan, och gjorde så ont, så på onsdag kväll blev det ett besök till sjukhuset. Med massa värktabletter och muskelavslappnande mediciner kunde hon ändå rida och ryggen blev bättre för varje dag som tur är! 

Hästarna hoppade väldigt fint, Gurra var felfri i båda faserna i första klassen och tiden räckte till en 6. plats! Jätte nöjda med henne, för banan är väldigt spooky med massa flaggor,skuggor och tält runtomkring, duktig tjej! 

Aila hoppade i mellan rundan 140 och hade 4 fel, likasom Stina i 150 klassen. Båda dessa damerna kändes fina och avspända inne på banan. 

På kvällen firades Sebbes födelsedag - en dag försenad pga sjukhusvistelsen.. - med hela finska laget med sina respektive, Ansku, Herve och härliga Iwona och Maria som hade flygit ner till Slovakien. God mat och trevligt sällskap!

 

På fredag var det bara Aila som hoppade i 140 klassen, var felfri och snabb och slutade på en fin 5. plats! Gurra och Stina trimmades i ridhuset var det var mycket svalare än ute, solen stekte verkligen och det var nästan plågeri att tävla med kavajen på ;) 

Herve tyckte att Stina och Satu hade visat jämna fina resultat under året och ville se mindre rutinerade ryttare hoppa i NC laget, för att visa dagsform inför VM. Så för våran del blev det att följa klassen från läktaren och skriva ner resultaten. Nu hade inte LottaRiikka och Kaarlo den bästa dagen på jobbet och även om Jessica red en fin felfri runda så var det inte lönt att skicka ut sista ryttaren Juuli i de finska laget, för det var ingen chans för laget att ta sig vidare till andra rundan. Tyskland vann, Schweitz tvåa och USA trea. 

På fredag arrangeras alltid en fantastiskt fin VIP fest i Mercedes Bentz lokalerna,god mat, dryck och dans, i år blev det dock en tidig kväll för Sebbe och Satu pga Satus rygg, men Ansku och dom andra groomarna orkade hela natten lång ;) Härligt och se en sån glad grupp av groomar! 

  Några av dom mumsiga desserterna!

 

Lördagens 140 final hoppade Aila helt super fint, tiden var tight och många fick tidsfel, inga såna problem hade Aila och klarade alla svårigheter väldigt enkelt, men tredje sista hindret råkade hon landa lite för snabbt med bakbenen och fick 4 fel på bakbommen av en enkel oxer. Synd, hon hade varit farlig i omhoppningen ;)

Gurra hoppade en 140 speedklass och fortsatte med fin hoppning och slutade på en delad 7. plats med en annan finne, Anna-Juulia!  

Stina hoppade andra kvalet till GP:n och gjorde det väldigt fint, näst sista hindret - trekombinationens c räcke fick hon ner med bakbenen,men allt annat kändes väldigt enkelt och bra! 

 

På söndag debuterade Gurra i en 145 klass, och inte heller den lättaste, utan en mini GP of Bratislava! Det blev bara 6 felfria i grunden och vi är väldigt nöjda med hennes hoppning, hon är bara 7 år och har verkligen aldrig hoppat så stora hinder i hela sitt liv, Herve tyckte att hon lärde sig mycket av denna klassen och det skall bli spännande att se henne i framtiden! 

Stina hoppade 160cm GP med 8 fel, treans bakbom ner med frambenen och nians a ner frambommen med bakbenen. Banan var väldigt rytmisk och fin och vi tror att Herve kan fixa sånahär problem inför VM. Stina och Ansku har nämligen redan åkt till Frankrike och befinner sig hos Herve.

 

Det är nämligen så att Satu och Stina har blivit uttagna att representera Finland i WEG (World Equestrian Games) i Frankrike och detta är nog en av dom största satsningarna i Satus karriär. Hästen ska tränas och finslipas inför den stora utmaningen, och ingen är nog bättre än Herve att göra det. Hela laget har en precamp innan tävlingen och då betyder det att Satu kommer att åka ner till Frankrike i början av nästa vecka och att Sebbe tillsammans med Janika, Sten och Petteri kommer att sköta busines och träningen av dom andra hästarna här hemma.

Vad finns det att förlora? Om allt nu går bra, så har vi två ryttare i stallet som har hoppat VM och EM, det ger bara positiva saker,man lär sig mycket och då kan man rida och träna dom andra hästarna även bättre här hemma igen!

    

 

 

 

12 aug 2014