Borås Gina Tricot Grand Prix

Alltid lika fantastiskt och landa uppe i Borås, köra in på platsen med tända ljus och få en trevlig goodiebag som välkomnar en på deras tävlingar!

Sebbe hade en bra helg med hästarna, gamla Kalle gjorde 3 starter med lika många placeringar i 140 - 145 klasser - så härligt att se 17 åringen njuta att vara på tävlingar, första dagen bockade han när han kom i mål och var pigg och glad även på söndag på prisutdelningen!!

kallefbovattenoxer.jpg en bild på Calandro och Sebbe från förra årets GP i Falsterbo

 

Med Elektra F vann Sebbe första kvalet till silver rundan och Elli hoppade fint även i dom andra klasserna med lite otur med bommarna , men med snabba tider.

 

Trollet glänste som vanligt med fina rundor och två placeringar, hon började fint på torsdag med att vara dubbelnolla i 135 och placerad, lite vild och lycklig,men med fina språng!! Hon avslutade helgen att debutera i en 140 hoppning, mycket lugnare, avslappnad och ridbar vilket resulterade i en felfri runda och placering, vilken häst!

 

Conny började fint, vann 145 hoppningen med en riktigt fin runda, hoppade GP kvalet 150 med ett pet och var med det klart till sin debut på 155 höjder. GP:n i Borås har alltid varit väldigt stort och krävande, och i år med alla dessa duktiga ryttarna, bla. halva Sveriges OS lag,så skulle det inte bli lättare. GP:n var speciellt byggt med bara svarta och vita hinder, tekniskt och stort. Conny hoppade strålande i GP:n, blev stark på linjen från stora muren till vita oxern och tittade till solen i trekombinationen vilket resulterade till 10 fel,klart godkännt resultat med OS hästar bakom sig i resultatlistan.

 

Satu hade "grönare" hästar med sig, Quite Magic ( Quite Easy - Magini ) utvecklades fint under helgen, hoppade bättre och bättre i varje klass och avslutade helgen med att debutera 140 med sista hindret ner. En häst med mycket kapacitet och vilja, dock väldigt lite rutin, kul och jobba vidare med honom och utveckla honom!

 

Argus hade lite blandade rundor, han avslutade också fint med att bli 5. placerad i speedfinalen, han upplevs inte att vara den snabbaste hästen, men har en stor galopp och bra ridbarhet, vilket man vinner mycket med!

Qiva hade lite stolpe ut och hade 4 fel i nästan alla sina rundor, hon behöver nu komma ut och få massa rundor i kroppen efter uppehållet, känns fin och hoppar fantastiskt på framhoppningen, nu försöker vi bara få henne att slappna av inne på banan också. 

Så härligt att vara på större tävlingar, folk har koll på framhoppningen på sina hästar och allt flyter på på professionellt sätt.

Nästa helg är det tävlingar i Lund och sen ser vi framenot inomhus SM i Billdal. 

26 feb 2013