Borås Gina Tricot GP & inomhus SM

Tisdag eftermiddag körde vi upp till Borås, snöblandat regn hela vägen och lastbilen full med hästar!

Och som vanligt, detta var nog fjärde eller tom femte året vi åkte till Borås elit tävlingar, kände man sig direkt välkommen av super trevliga funktionärer, tjererna fick goodiebags och vid stallarna fick vi hjälp med att packa alla sakerna ut, schyst!!

Onsdagen började med att alla hästarna skulle trimmas och veterinär besiktas innan klockan 12.00, för då skulle tävlingarna börja med första kvalet till silver rundan.  

På onsdag hoppade även Qiva och Stina warm up klassen, en 145cm inför SM kvalet som skulle gå på torsdag. Båda tjejerna hoppade väl och gjorde felfria rundor, inte så att det spelade någon roll om dom hade gjort några missar, men var härligt och få en bra känsla inför kvalet!

I själva kvalet som gick över en 150cm bana direkt mot klockan, skötte båda sig strålande igen, Stina var felfri och Qiva var felfri på hinder, men Sebbe drog på sig ett tidsfel. Placeringar blev det dock för båda 11 och 12 plats, och därmed kvalade till finalen! 

Tordagens final var igen en 150cm bana, mer teknisk och hinderna kom väldigt fort ur svängarna i det rätt så smala ridhuset, och tjejerna fortsatte göra likadana resultat, Qiva hade i mitten av banan 3 bommar ner,en hel linje och det är ju lätt hänt att när första hindret faller,hinner man inte rätta till sakerna, vilket resulterade även till dom två andra nerslag.  

 

Stina hade en touch redan på hinder nummer fyra, en mur, samt 11a+b. Vi måste verkligen få henne att lyssna på ryttaren en hel bana, två första dagar var hon lydig och ridbar efter övningarna hemma, samt låg inte på hackamoret,men blev mera och mera het vad längre meetinget gick. Därför är vi jätte glada att Herve kommer och tränar oss innan Göteborg, och hoppas han kommer med nya tips!

På lördag hade dessa två en vilodag från hoppningen, Stina trimmades med förhoppningen att hitta bromsarna innan GP:n på söndag, och Qiva fick ett lättare pass på marken också. 

Qiva började med att bli placerad i 140 hoppningen på söndag morgon, Sebbe ville ge henne en lättare klass efter flera tuffa banor och valde därför inte hoppa henne i GP:n, som gick över 155 hinder. Han valde istället att rida Trollet i den klassen, för att få en ordentlig bana innan Scandinavium till henne, Trollet tackade för förtroendet och hoppade strålande med ett tidigt nerslag på hinder nummer 3, sen hade hon höjden i kroppen och lekte runt! Största och svåraste hon har någonsin gjort - lovar gott inför framtiden :)

Stina började säkert och fint, dock kom dom där två ner igen av slutet på banan, Satu var ändå nöjd med ridningen och hur hon kändes, det är bara att nöta och träna vidare!

Elli hoppade guldrundan (140-140-145) och började med att bli placerad i första kvalet och blev direkt kvalad till finalen därifrån. Andra kvalet och finalen hoppade hon fint med 4 fel, inget och vara missnöjd med, fina rundor med en häst som tyckte det var kul och vara på tävlingarna igen!

Gurra slog till ordentligt och fixade en vinst med oss hem på lördag, hon vann nämligen Toveks speed masters finalen som hoppades över en 140cm bana! 

En nöjd Gurra med Janika i stallet efter vinsten!

Borås Gina Tricot GP är en otroligt fin arrangemang, där dom verkligen har tänkt till allt och alla, fredag kväll var det en ryttarmiddag med underhållning, lördag kväll bjöd Gina Tricot mat till alla hästskötarna, det finns täckes service, det finns bara duktiga och trevliga funktionärer, en liten VIP hörna till ryttarna mm mm, absolut en av våra favorit tävlingar, mera sånt till folk ;) Hinderbanorna varierades, i SM finalen var alla hinder blå gula, i GP:n svart och vitt , Speed finalen bara bilar osv osv , och i år var det inte heller -20 grader ;)

Satu och Sebbe ställde även upp i lördag kvällens show, stjärnornas hoppning, var man tävlade om 10 000 kronor! 5 ryttare skulle först hoppa säck, för att komma fram vem skulle få välja ridskolehäst först, säckhoppningen var vi inget vidare bra på och fick välja dom sista hästarna. Sebbe red snabbaste rundan av alla, dock med 4 fel. Satus häst hoppade felfritt, men med en långsam tid, andra och tredje plats blev det till slutet och roligt var det :) Vi ser redan framemot nästa årets upplaga av tävlingen!! 

Tyvärr hade vi stora problem med videokameran, som ni ser redan på dessa filmer..Den verkar ha gett up, så därför blev det inte så många filmer som det brukar..!

17 feb 2014