Björbäck & Falsterbo med laget & unghästar

Yes, nu har det gått alldeles för länge igen sen sist - denna värmen (hettan) har tagit på krafterna måste vi erkänna innocent

Efter Runstens fina tävlingar åkte vi till trevlig och mysig Björbäck - dom hade vattnat och gräsbanan var riktigt fin och grön!!! Unghästarna började på fredag med Satu i sadeln - banan var rätt så svår för dom och började tekniskt direkt från början, även i 110cm klassen. Zlatan och Naisi gjorde fina rundor med varsitt hinder ner, Cashen hade ett ner med fram och ett med bak, vi är jätte glada hur hennes ridbarhet har utvecklats - toppen!

/bjorbackbana.jpg Green gras in Björbäck!

Varmt som fasiken var det och jobbigt för Naisi och Zlatan som skulle även hoppa 120cm - några hinder ner för båda - men dom hoppade väl och gav en fin känsla för framtiden. Champis var lite spänd på framhoppningen, men när han kom in på banan och kom undan dom "överallt flygande" andra hästarna kunde han focusera och hoppade en fin felfri runda! Känslig kille.

Äntligen kunde Coco göra sin tävlingsdebut med oss, hon var riktigt fin och slutade som första utanför placering i 120cm klass - vi tänker skynda långsamt med henne så att hon verkligen känner sig trygg och lugn inne på banan. Även Comet hoppade en felfri runda i samma klass med riktigt fina språng.

/naisibjorback.jpg Naisi drinking between the classes, something wrong with the uploads here just now.. turn your computer / phone if you want to see the right angle!

I 130cm klassen hade både Callie, Comet och M 4 fel, inte så mycket att säga om dom nerslagen - bra rundor från alla tre!

På lördag började Sebbe med att vinna 125 klassen med snabba Chili - bra gjort även om han egentligen skulle bara göra en lugn och fin runda.. Men det är ju alltid kul och vinna samt att Chili är en snabb häst i sig själv!

Champis hoppade även han i 125cm för unga hästar och gjorde en riktigt bra felfri runda, han behöver bara släppa tankarna från dom andra hästarna på framhoppningen - nu kunde vi hoppa fram max på en 1m oxer, men så länge han sköter jobbet inne på banan får han väl vara lite rädd smile

I 135cm speedklassen hade fina Dotty 4 fel - hon var i slutet av klassen och hindret hamnade i skuggan och många ekipage i slutet av klassen hade nerslag där, en super runda annars! Love hittade gasen och hoppade sig till en tredje plats och Kartsa till en sjunde plats - duktiga i den värmen! 

På söndag började Sebbe med Chili i 130cm 0+ utgår som resultat - han trodde han hade rivit ett hinder i grudomgången och skrittade ut efter målgången surprised Sånt som händer, nästa gång fortsätter han nog även om han hade rivit tills domarna säger något!

Elvis hoppade en kanon runda i 130 inför Falsterbo, mest för att Sebbe varit så länge borta så han måste få flera rundor i kroppen, felfri och snygg runda!

Satu hade fyra hästar till start i helgens huvudklass 140 med omhoppning. Tur Patu var med och kunde värma upp hästarna, de var bara att hoppa från den ena sadeln till den andra! Love och Callie hoppade felfritt i grunden, sista hindret ner för Dotty och Kartsa var på väg till sin bästa runda någonsin - tills han trampar sig på ena framhoven och vill inte hoppa sista hindret. Balltrampen blödde så mycket att alla skydd och tom magplattan var blodig - han är förlåten och hade en bra ursäkt att säga ifrån sig. I omhoppningen hade hade Callie ett ner och Love nollade samt slutade på en andra plats! Även Callie fick placering nummer 7. med sig hem! Väldigt trevliga tävlingar i Björbäck alltid och super tack ännu för att vi fick låna bil och hämta Margit från Laholm på lördag!!

/lovebjorbackhopp.jpg Love jumping to a second place!

På fredag efter Björbäck var det dags att åka till Falsterbo med Kalven, Harry, Grodan, Elvis samt Love. 7 åringarna började redan på lördag - inne på den tråkiga dressyr arenan en 135cm klass.. Nytt för i år var att den ena läktaren vid långsidan har fått ett tak och det kändes även mera klaustrofobiskt än årena innan.frown Elvis och Grodan hoppade med ett ner samt ett tidsfel - Harry kändes lite spänd och fick inte riktigt till det som vi är vana med, en volt och ett ner samt så klart massa tidsfel. Annars bestog lördagen av ridning av Kalven samt warm up för laget inne på stora gräsbanan - varje lag fick 20 minuter på sig att bekanta sig med banan samt hoppa valfritt där inne. Sebbe tränade och resten av IM gänget höjde / sänkte hinderna - teamwork makes the dream work!

/sebbefbonervos.jpg Sebbe looking little nervous - team jumping going on!

Söndag morgon började 7 åringarna på Falsterbo banan - lilla gräsbanan. Harry var först ut, kändes lite spänd fortfarande och fick med sig ettan samt femman, sen började han hoppa som vanligt och kändes som sig själv! Grodan hoppade jätte fint, otypisk nerslag på hinder nummer tre - bakbommen med frambenen - och hon avslutade banan med helt fantastisk hoppning! Även Elvis råkade (faktiskt) peta ner en bom, så ingen final till någon av 7 åringarna - men dom fick med sig bra rutin, banor och erfarenheter för framtiden samt att dom är lika fina hästar som innan Falsterbo - som faktisk är bara en delmål på deras karriär!

/harryfbo2018.jpg Heart on Fire

Söndag lunch började Folksam lag SM finalen för IM Sportriders, även den inne på Falsterbo banan. Sebbe var coach för alla fyra ryttare i laget och tog hand om framhoppningen samt bangången. Satu valde att rida Love, som har gjort väldigt stabila och stadiga rundor på dessa höjder. Love hoppade väldigt bra och gjorde en felfri runda över 140cm hinder. Rasmus (junioren) hoppade en super runda med sista hindret ner, Anders med Kalinka gjorde felfri runda och Magnus hade ett ner med Meluha, det betydde att vi gick vidare till andra omgången på stora banan på en delad fjärde plats. Hästarna skyldes ner och fick massa vätska i sig mellan omgångarna - det var riktigt varmt även denna dagen!

Rasmus började med en felfri kanon runda, känns alltid bra att börja med en nolla med första ryttaren! Anders kämpade på och hade två små pet längs med den stora 145 cm höga banan. Satu och Love hade tvåan ner, ett räcke mot ett av tältena - ett ställe Love faktiskt spände sig lite till redan i warm uppen - resten hoppade han lekande lätt! Magnus nollade med Meluha - precis som behövdes för laget - det var så spännande så vi vågade knappt titta.. Plötsligt blev det klart att IM skulle hoppa om om silver medaljen! Vi alla tyckte att så klart Magnus, som hade typ just ridit och är snabb med Meluha skulle hoppa i omhoppningen - och han säkrar silver medaljen för laget!!! Så roligt alla medlemmarnas resultat räknades och vilken sammanhållning vi har i laget - ingen av oss hade stora förväntningar - vi skulle bara göra vårt bästa och se hur långt det räcker! Första gången i finalen och direkt en silver medalj och föreningen har bara funnits i fyra år - en stor berift!

/imlagetfbo.jpg Team IM Sportriders in the pricegiving ceremony!

Kalven, 6 år, började på måndag - även hon på Falsterbo banan - hoppade lekande lätt en felfri runda över 130cm hinder. Hon har så mycket energi så Satu trimmade henne på förmiddagen i parken var hon var avspänd och fin. Tisdag kväll var hennes tur att komma in på stora arenan - 130cm mot klockan. Kalven hoppade helt amazing hela banan och hade en bra tid - dock ramlade 11C av 12 möjliga hinder - en liten touch som kunde lika gärna stannat uppe. Förra året slutade Sebbe och Elvis på 21. plats - så även i år för Satu och Kalven - finalen så nära men så långt borta yell Tråkigt så klart, men Kalven kändes så redo för uppgiften och hoppade så fina språng - det ska bli spännande och se vad hon kan göra i framtiden!

/kalvenfbo2018.jpg Calvady Z doing her thing in Falsterbo

Då var det bara att packa ihop och köra hem denna gången med hästarna. Vi hade dock ändå lite semester i Falsterbo och var turister resten av veckan, alltid nyttigt att se på hoppning på större nivå och bli inspirerad. Tack alla härliga människor (och djur) för denna gången i Falsterbo! 

/satubobfbo.jpg Satu & Bob at VIP in Falsterbo

Efter Falsterbo har det fortsatt att vara (olidligt) varmt - framförallt när man ska jobba med hästarna - så det har väl varit tur att det inte funnits såna tävlingar vi hade velat åka på, i stället har vi ridit tidigt på morgonen och haft paus mitt på dagen och till och med Sebbe har badat flera gångerwink (med vatten temperatur på 26 grader i Ivösjön!)  Vi har även trimmat hästarna på fältet utanför gården - dock har nog värmen även påverkat hästarna som inte varit så pigga som vi trodde!

 

Nu till helgen väntar Älmhults trevliga tävlingar - skönt att komma igång igen! 

 

 

9 jul 2018