Billdal SM

WOW vilket tävlingställe!! Proffsigare arrangerad nationell / elit tävling får man faktiskt leta efter. Alla grejer lastades ut och kördes till stallarna både vid ankomsten och vid hemresan. Två fina ridhus med kanon underlag, väldigt trevliga och hjälpsamma människor och funktionärer överallt, fika box i en av stallarna och fantastiska prisutdelningar.. 

Tävlingarna började bra för vårt team, Satu hade bara Chilli med sig, pga att söndagens klasser var bara öppna till ryttarna som deltog i SM klasserna, och det hade kännts lite onödigt dyrt för ägarna betala boxarna, resan och starterna till bara 2 klasser. 

Chilli startade i början av klassen och var snabb som vanligt i fas två och vann klassen! Roligt, grattis till ägare/uppfödare Susanne! På lördag hade hon en tid som hade räckt till en andra plats, men ett ner i andra fasen, Chilli hoppar riktigt fint och känns super fin och jämn. 

Sebbe fortsatte med att vinna en 135 hoppning med finaste Calandro, 17 år och busig som en 4 åring.. Även fantastiska Trollet fick gå på prisutdelning som en 6. placerad, Spartan hade ett ner och Conny fick bara komma ut och värma upp innan kvalet på lördag. 

På lördag morgons 135 hoppning hade Sebbe både Spartan och Trollet placerade, vilka fina och duktiga nyblivna 7 åringar!!

Conny gick ut som startnummer 10 i 150 klassen som var första omgången i senior SM. Vilken häst, lekande lätt hoppade han runt den första felfria rundan i hela klassen, och det skulle visa sig och hålla hela vägen, sista ryttaren Peder F. lyckades också rida felfritt och inom max tiden, men mycket långsammare, så Sebbe och Conny vann!! En av endast två felfria i klassen som hade 50 starter, grattis Maria på Häglinge Nygård, som föder upp fina hopphästar under namnet da Carma och självklart grattis till Connys ägare Katja- vilken fin häst du äger!!

Det var mycket snack efter kval klassen ,att tiden var för tight, vilket resulterade i tidsfel för många ryttare. Men vi tycker att iom det var en tidshoppning och SM kval, så måste det ställas lite krav på ekipagen, framförallt också om man ska kunna förbereda hästarna till internationell nivå, måste man kunna rida i angivet tempo. Inget fel på banorna eller med maxtiderna.

På söndagen blev både Spartan och Trollet placerade igen, denna gången i en 140 hoppning. Trollet gjorde tre starter i helgen och fick lika många priser med sig hem! Spartan har verkligen utvecklats och hoppar bättre och bättre och är mera focuserad inne på banan, roligt för uppfödarna och ägararna Iwona, Per och Göran.

SM finalen började lite senare än planerat pga av en tråkig olycka i juniorklassen, vilket resulterade att hästen blev tvungen att avlivas. Conny och Sebbe hade två trista nerslag i finalen, kanske nu i efterhand skulle Sebbe ridit in till trekombinationen med sex galopp språng istället för sju, lätt att vara efterklok, men Sebbe är super nöjd och glad hur Conny hoppar och känns. Med sig hem fick det stiliga paret ändå en 4. plats i inomhus SM, vilket är stallets bästa resultat hittills, Satu och Stina placerade sig ju på en 6. plats i fjol.

 

12 mar 2013