Beluga

bellafin.jpg

Fina underbara Beluga (sto f.05 Cobra - Barracuda - Cortez , uppf. Agneta Tegner ägd av Iwona Majewska och Per Wester )

har börjat sin resa mot varmare bredgrader, Florida. 

Bella kom till vårt stall på hösten/vintern 2010 , hon har haft ett föl och skulle börja sin tävlingskarriär med Satu. Första tävlingen för Bella var 90 cm i Åstorp :)

Denna känsliga och speciella hästen hoppade från början fint och utvecklades fantastiskt, redan i april var hon finalist i Skyrups 5 års final, finalist i Falsterbo efter två felfria rundor, där hon tävlade bland 5 åringar iom sitt föl. Vi är väldigt tacksamma för Iwona och Per som köpte hästen i majmånad, för att Satu fick fortsätta tävla henne. Under hösten 2011 debuterade hon redan i 130 hoppningar felfritt och vi alla hoppades att hon fortsätter utvecklingen och hinner med till 7 års klasserna under 2012 året, utan att sätta press eller knäcka denna lovande hästen. 2011 slutades med en fin placering i unghäst finalen i Vilhelmsborg.

2012 började fint och hon blev placerad i Borås elit tävlingar, hoppade felfritt 135 inomhus i Osby, debuterade 140 i Flyinges elit tävlingar och var felfri. I Skyrups fina tävlingar kvalade hon till lilla rundans final efter två placeringar i kval klasserna och slutade som nummer 3 i finalen efter felfri grundomgång och snabb omhoppning.

Första internationella tävlingen gjorde Bella i Köpenhamn CSIO 4* och blev direkt placerad , hon fick följa även med till Drammen CSIO 4* och tog placering där med. I Falsterbo gjorde hon felfri första kval och fick ett litet pet i andra kvalet. 

Unghäst VM finalen var så nära, 4 fel från första kvalet ,på första hindret, snabb och fin runda i andra kvalet med en 12 placering, (20 hundradelar snabbare hade gett en final biljett..) och placering i lilla finalen , vilka resultat av en häst - som i princip hoppat över hela 6 års säsongen!!

Satus och Bellas säsong avslutades i Breeders direkt veckan efter UVM , Bella hoppade fint och var tredje placerad i kvalet, ett förargligt nerslag blev resultatet i finalen.

Nu hoppas vi att resan går bra , och att hon kommer bli den fina internationella hästen som vi hela tiden har trott!!

Vi är väldigt tacksamma och glada över med samarbetet med Iwona och Per , hoppas vi hittar en ny stjärna tillsammans!!

Lycka till Bella med din nya ryttare, du finns alltid med i våra hjärtan!!

bella.jpg

27 nov 2012