Baltic Cup Grevagården

Satu och Sebbe hjälpte dom finska ungdomarna uppe i Skövde från fredag till söndag på årets första Baltic Cup tävling. Glädjande många ekipage hade åkt hela långa vägen från Finland till Sverige. För dom flesta var detta första internationella tävlingen och så klart väldigt nervöst. 

Finska ponny tjejer och pojkar gjorde väldigt bra ifrån sig, bla. placerade sig Miisa med Bardot i alla sina 3 starter i junior klasserna och avslutade med en fin 5. plats i GP:n för juniorer, John vann söndagens speedklass med sin fina C ponny och var även 3. placerad i D ponnyklassen var även Patricia var på en 5. plats. Roosa och Saana var också placerade med sina D ponnysar under helgen. Många andra gjorde också fina rundor under tävlingen , Petteri hade jämna ritter, hade ett ner i C ponny GP:n och var felfri i kvalet. 

Väldigt långa dagar blev det varje dag, tävlingarna började 8 eller 9 och var slut som senast lite innan 22 på kvällen. Svårt för ungdomarna att hålla koncentrationen ihop hela långa dagen. Det är härligt att jobba med framtidens blivande ryttare, bra inställning och vilja att lära sig kommer man långt med!

Ryttarna och föräldrarna uppskattade tävlingen och vår träning och åkte hem med mycket erfarenhet. Kommer att bli roligt att följa dessa lovande ryttare i framtiden. 

baltic.jpg

4 apr 2013