Arkiv

 

 

Pay&Jump Ronneby 29.1 : 

Vi hade med oss unghästar till den fina nybyggda anläggningen i Ronneby , alla hästar var pigga och glada och hoppade väldigt väl. 2 stora fina ridhus med bra underlag och fräscha hinder. Kul och komma igång tidigt på året ! 

 

Vilhelmsborg CSI** 2.-5.2 : Sebbe ska rida CueChanna , Bardot , Contendo da Carma och Calandro och Satu Argus da Carma , Qui Vivra Verra och Celestine. 

Kalle

Alla hästar var väldigt pigga och glada för att vara ute på tävlingarna igen ! Kalle placerade sig i alla sina starter, bla blev han och Sebbe tvåa i lördagkvällens 145 hoppning, var Ballong och Stina var också dubbel nollor och bland dom 10 bästa !  Conny busade av sig dom två första dagar, för att sen hoppa fantastiskt på söndag och ta med sig hem en placering. Lillebroren Argus hoppade bättre och bättre för varje dag och debyterade 135 med 4 fel. Trollet debyterade också i 130 och fick med sig en fin rosett och mycket erfarenhet. Qiva var jätte pigg och även hon hoppade bättre för varje dag, dock ville hon lite för mycket sista dagen och innan sista hindret drog hon iväg och hoppade ett annat hinder än planerad... Synd för hon hade en kanon runda fram tills det !

                                        

 

Borås, GinaTricot Grand Prix 9.-12.2 :

 

 Satu ska rida Beluga , Chill Out , Elektra F , Celestine och Qui Vivra Verra och Sebbe Calandro , Meadow Cream samt Bardot. 

Borås GinaTricot GP är en väldigt fin och väl arrangerat tävling, alltid kul och komma dit ! 

Hästarna var pigga och fräscha , nyblivna 7 åringar hoppade alla 130 på torsdag, Chill Out var dubbel nolla och placerad , Meadow Cream och Beluga hade var sitt ett nerslag i fas två. Fredagens 130 tidshoppning tog Bella en placering och Chilli och Kajsa fick 4 fel båda två, Kajsa rev sista hindret (igen) men hoppade väldigt väl och snabbt i båda klasserna! 

Sebbe hade lite stolpe ut helg, 4 fel på sista hindret i flera klasser. Ballong var 0-0 i fredagens 145 och söndagens 140 och hoppade väldigt fint igen. 

Satu och Stina vann fredagens huvudklass 145 med snabb felfri ritt ! Stina gjorde annars också en kanon meeting, hon kvalade till GP:n från lördagens 150 hoppning och debyterade i en stor och svår 155 GP på söndag med två små riv, duktigt !!

Qiva fick med sig en placering på söndags 140 klass, hon var pigg och laddad igen dom två första dagar och mest busade runt.. Elli var också lite för pigg på årets första tävling, men hellre det än åt andra hållet !

 

 

Osby 18.-19.2 : Framgångsrik helg för teamet !! Sebbe och underbara Conny vann huvudklassen med att vara dom enda felfria i 145 winning round , Elektra och Satu på andra plats, snabbaste tiden, men ett ner i andra omgången.  135 klassen vann vår elev  Nina Cederberg på Kiowa Mousse före Satu och Qiva, Sebbe med Brionne blev 5:a och även nyblivna 7-åringar Chill Out och Beluga med Satu i sadeln var placerade med sina dubbelnollor !! Sebbe var även tvåa i 125 hoppningen med Brionne och Trollet hoppade fantastiskt i unghästarnas 120 på lördag och 125 på söndag , Sebbe är jätteglad att ridbarheten har börjat falla på plats nu på denna lovande fina hästen !! Cassiopeia , Henke och Lacrima gjorde också fina felfria rundor på lördag. Bra helg, även om vädret inte var det bästa den här gången , vi fick överleva både regn, snö och hagel, men väldigt trevliga människor och bra banor ! 

25.-26.2 är Satu i Finland, Ypäjä,  och tränar finska ponnylandslaget. 

Katja Kuistila skickade nya fina grejer till hennes hästar, här snygga Conny med ett av täcken !

 

 

                       Helsingborg 4.3

                    

Sebbe gjorde det igen !!! Denna gången vann han med Calandro Helsingborgs GP med winning round genom att vara felfri och snabb i både grunden och omhoppningen !! Maria Alfredsson hade byggt en tuff bana med 16 språng i grunden och bara 10 ekipage av 51 klarade den felfritt och två med ett tidsfel så även Satu och Celestine kom med till omhoppningen som snabbaste 4 felare. I omhoppningen var häftiga Stina både snabb och felfri och avancerade till sjunde plats ! 

135 klassen var delad i två delar, pga så många starter så i första avdelningen dansade Qiva till en fjärde plats och duktiga Chilli blev också placerad , hon har verkligen utvecklats under dom senaste tävlingar och blivit mycket starkare i kroppen. Conny var också felfri och första utanför prislistan. Andra avdelningen gasade Brionne och Sebbe till en andra plats !! Även 7 åriga Argus hoppade riktigt fint med ett enda nerslag. CueChanna , eller Trollet som vi kallar henne , hoppade en fantastisk felfri runda i 130 !! Även stora Henke gjorde en fin felfri runda i 125 klassen. 

Sebbe vann även måttbeställda italienska ridstövlar samt champagne skänkt av Stuteri What - Helsingborgs tävlingar är väldigt väl arrangerade med bra underlag och trevliga funktionärer !

 

 

                                Flyinge inomhus SM 8.-11.3:

Nu är hela teamet trött efter en framgångsrik helg i Flyinge med (väldigt!) långa dagar!  Sebbe hade många fina placeringar igen , Brionne visade fantastisk hoppning och var 7a i 135 och 6a i 140 tidshoppning ! Och hon är inte bara snabb utan hon hoppar väldigt väl hela tiden !!

                                Brionne

Kaisa var också snabb och felfri i samma 135 och blev 3a , väldigt bra gjort av en nubliven 7 åring ! Conny började i 135 på lördag med att vara felfri och placerad , och fortsatte på söndag i 140 med att bli 3a !!

Trollet lekte runt 2 felfria rundor , Sebbe älskar den hästen , wow säger man bara när hon hoppar !! Kalle hoppade väldigt fint i lördagens 150 , tyvärr föl sista bommen, men en snabb tid räckte till en åttonde placering ! 

Chill Out fick äran att vara helgens vinnare med Satu - hon hoppade strålande i 130 klassen och var snabb som en rallybil - vann med 2 sekunder ! Grattis uppfödaren och ägaren Susanne Persson !! 

Elli hoppade en riktigt fin runda på fredagens huvudklass 145 , var dubbelnolla och 5a !

Fantastiska Beluga debyterade 140 på söndag med att vara felfri och placerad !! 

Celestine - vilken häst ! Hon hoppade felfritt och snabbt i lördagens 150 klass , som var första omgången i SM !! Söndagens final var 155 och på grunden blev det en oturlig nedslag , men  det var bara två dubbelnollor, så Satu och Stina hoppade omhoppning om bronset. För Stina var detta bara andra starten på dessa höjder, så Satu ville rida en lagom snabb runda , Stina hoppade fantastiskt fint och var felfri - vilket räcke till en fin 6 plats !!! Grattis AnnChristin Mellberg som äger denna fantastiska lilla hästen !!

Stort tack till fina Siiri och Sofia som har hjälpt så bra med allt hela helgen !!

 

 

 

                                                            Karlshamn 17.-18.3:

                                

 

I Karlshamns stora fina ridhus red vi på lördag 4 och 5 åringar som behövde komma ut och skaffa erfarenhet . Sebbe debyterade med Graal , 4 år e. Argentinus i 90 cm och var klockren nolla. Satu red sin första tävling med Meadow Lad , (som är lille bror till Kaisa) en 5 årig valack efter Larino - Diamond Lad genom att vara felfri i 90cm. 

I 1m klassen glänste Meadow Rain , en 5 årig valack efter Larino - Libero H. Även dom andra orutinerade unghästar skötte sig väldigt bra , bla var Zarrocks och Lydia också felfria. 

På söndag var det dom lite äldres tur och komma ut. I 120 var Satu och Cassiopeia felfria på hinder med 1 tidsfel, Cassis skulle debytera senare under dagen i 130 , så behövde en trevlig runda innan det.  Även Sebbe och Henke drog på sig tidsfel i samma klass, men viktigaste är inte alltid att vinna , utan bygga upp hästarna för större uppgifter. 

I 130 klassen med två faser, var 4 av stallets 5 hästar dubbel nollor och bland dom 8 bästa !! Snabbast i fas två gick det för Sebbe och Ringo Starr B , dom slutade 3a , 5a blev Sebbe och Urano , 7a Henke och Sebbe och 8a Satu och Secret Question. Cassiopeias debut i 130 blev också mycket väl godkännt -  4 fel. 

Nu ser vi framemot att utveckla dessa lovande hästar !!

 

Pether Markne träning 22.3 :

Grevagården Baltic Cup 23.-24.3 : Satu var och tränade finska ponny laget fredag och lördag, det blev många fina placeringar och tom en vinst !! Finska tjejerna och killen fick jätte mycket beröm av flera olika håll och folk tyckte det var jätte kul att dom hade åkt hela vägen från Finland och att det gick så bra !! Bra rutin och en erfarenhet rikare kan alla åka hem nöjda och glada !

Hässleholm 23.-25.3 : På fredag var Sebbe och red stallets fina 4 åringar i 1m klassen , han red fantastiska Quidams Supernova NN som hoppade lekande lätt och felfritt  , Graal som är lite känsligare tyckte läktaren och fotografen var lite läskiga och fick ett ner, men gav en fin känsla på hinderna tyckte Sebbe. 

Söndag var det första omgången i laghoppningen i ridsportsallsvenskan och Kristianstads Ridklubb vann !! Totalt var det 11 lag , varav bara KRK och Mörrum fick tre felfria ekipage på grunden så det blev omhoppning mellan dessa två lag. KRK var snabbare i omhoppningen och kunde fira sin första vinst i Ridsportsallsvenskan !!

Från vänster KRK:s vinnande lag : Lisa Eliasson - Filur , Jüri Sokolovski - Katalei Izinbyeva , Sebastian Numminen - Brionne och Satu Liukkonen - Chill Out. 

Stort tack också till super duktiga Sofia , som hade trimmat till Satus hästar på fredag och lördag och är en övärderlig hjälp på tävlingarna !!

I Hässleholms mysiga tävlingar finns det väldigt trevliga funktionärer , bra hindermaterial och bra banbyggnad men man kunde önska sig att dom gjorde något åt underlaget både inne och ute. 

Pether Markne tränining 4.4 : Satu och Sebbe hade en jätte bra dag på träningen med Jüri idag. Pether har nyttiga och bra övningar , alla hästar hoppade fint och fick beröm. Väldigt bra inspiration för vardaglig träning !! Vill tacka Pether ödmjukast att han ställer upp för oss samt Ivona Majewska och Per Wester som gjorde möjligt för oss att träna i deras nya fina ridhus med fräsch hinderpark! Alla ser framemot nästa träningstillfälle. 

Fontainebleu 13.-15.4 : Finska ponnylandslaget är och tävlar i Frankrike , Satu var på plats som tränare och lagledare. På lördag red tjejerna nations cup vilket resulterade i en fin 6. plats med det aktuella EM laget. Alla tjejer red kanon bra och ponnyerna hoppade super på den väldigt speciella banan var EM:t går senare på året. 

Åsbo Ponnyklubb 15.4 : Andra omgången av Ridsport Allsvenskan reds i Klippan , KRK hade samma lag som i Hässleholm , vilket resulterade i vinst igen !! Denna gången var det tre lag i omhoppningen KRK , Mörrum och Gärds. KRK hade snabba och felfria ritter och vann omgången med nästan åtta sekunder , Grattis och nu håller vi tummarna till Fjälkestad som rids om två veckor !! 

                            team.jpg

KRK:s glada lag Lisa Eliasson - Filur, Jüri Sokolovski - Izinbyeva Katalei , Satu Liukkonen - Chill Out och Sebastian Numminen - Brionne !

 

Henriksdal SpringTour 18.-22.4 :

 

 

Onsdag och torsdag var 5 och 6 åringars tur börja utomhus säsongen på dom fina banorna i Henriksdal. 5 åriga Ripa och Lad debyterade 115 på onsdag och 120 på torsdag med bra resultat. Trollet hoppade super fint igen. Spartan som har haft tävlingspaus var riktigt pigg och glad och gjorde 3 super fina rundor. Senare på veckan var det dom äldre hästarnas tur och få börja hoppa utomhus, Brionne var helgens stjärna med två topp placeringar igen med Sebbe i sadeln. Stina, Qiva och Conny var alla placerade i 140 hoppningen. Henriksdals tävlingar är välorganiserade , bra banor, underlag, hindermaterial och väldigt trevliga människor , alltid lika kul komma dit !! 

Henriksdal SpringTour 27.4 : Sebbe och Satu åkte till Henriksdal bara på fredagen denna veckan för att rida 140 hoppningen. Sebbe och Kalle vann klassen, Conny var på 4. plats och Satu och fina-Stina på 5. plats. KRK:s Jyri Sokolovski red hem 6. platsen !! Även Qiva hoppade fint, med ett nerslag. 

Stort tack till Victoria Johansson på VJ foto för fina bilder !!!

Calandro visar stolt upp rosetterna !

Fjälkestad 28.-29.4 : Återkommer om denna tävlingen...

Skyrup New Season 2.-6.5 :

 

Fantastiskt fina tävlingar i Skyrup alltid, underlaget är perfekt , hinderna fina , bra banbyggnad och allt flyter på !!

Alla hästar hoppade kanonfint hela helgen, stallet fick med sig hem två vinster och många topp placeringar, hästarna verkligen trivs på Sveland arenan !!

Helgens stjärna var nog 7 åriga Beluga, som hoppade 130 - 135 och 140 finalen på söndag, alla rundor felfritt och med placering, och i finalen hoppade hon till en tredje plats. Meadow Cream gjorde nästan samma bedrift, dock föll sista bommen i finalens omhoppning, tiden hade räckt till en andra plats. 7 åriga Argus var även han placerad i 130 klass på torsdag och felfri och placerad 140 på lördag. Så roligt och se hur dessa hästar utvecklas från tävling till tävling!

CueChanna och Sebbe gjorde 2 felfria 130 klasser och nu är dom färdig kvalade till Falsterbo på 2 försök! Spartan hoppade också felfritt på torsdagen och fredagens 130 klasser för unghästar. Duke da Carma visade också vilken fin kapacitet han har, lekte runt på 130 hinder felfritt.

Brionne visade sin klass igen med att vinna andra kvalet till mellan rundan på fredag och hoppade sin första 145 (final) klass utomhus på söndag med 4 fel, superbra !

Kalle är i sitt livs form, pigg, glad och välmående, han och Sebbe vann överlägset fredagens 150 hoppning!! 

Även Cassiopeia hoppade fint under helgen och fick pris på lördag, Satu red Fedra på söndag i 130 klass och dom slutade på andra plats. 

Stort tack och grattis till hela teamet för en framgångsrik helg, och Grattis till alla fina hästarnas ägare och uppfödare !!

Besök Krister Lindhs hemsida för att se fina bilder från helgen !! 

Frosta 11.5 unghästar : Heldag i Frosta med dom kommande stjärnorna ! Alla hästar skötte sig väl och är en bra erfarenhet rikare.  I 1m klassen var Sebbe och 4 åriga FWB valacken Graal felfria, lika som Sebbe och 4åriga Tonton da Carma ( Sheraton - Emmerton ) och Satu red en ny fin lovande 5 åring Lady Bump felfritt. Lady Bump fortsatte även att vara felfri i 110 klassen, även Ripa och Lad hoppade felfritt på den lite speciella banan , som har både uppförsbackar och nerförsbackar. Trollet glänste som vanligt och hoppade en klockren runda i 130 klassen. 

Köpenhamn CSIO 4* 17.-20.5:

 Både Satu och Sebbe var utvalda att representera Finland i Köpenhamn på nations hoppningen i år.  Beluga hoppade fantastiskt fint i sina 3 klasser och var placerad på sin internationella debut !! Celestine fick hoppa 3 stora klasser och gjorde det med bravour , hon debuterade även i Nations Cup på 160 hinder med två små riv, vilken fantastisk häst hon är, och lite mera rutin på dessa höjder kommer hon bara bli bättre. Qiva börjar hitta sin hoppning igen och avslutade med en fin runda på 145 hinder. Sebbes Brionne var med att få erfarenhet och rutin och hoppade väldigt fina rundor med 4 fel, lite spänd, men med mera stora tävlingar kommer hon att kunna slappna av och focusera på hoppningen. Helgens superhäst var Contendo da Carma som debuterade på 150 höjder på lördagens huvudklass. Han hoppade fantastiskt och var felfri och placerad !! Sebbes trogna Calandro blev bättre och bättre under helgen och hoppade strålande i söndagens 160 GP med att vara en klockren nolla på den stora fina gräsbanan. Tyvärr föll två onödiga bommar i omhoppningen, men vi kan inte vara mera än nöjda med Calle och alla andra hästarna.

                         

Norrköping Internationall Horse Show 24.-27.5:

 

Sebbe och Satu hade en fantastisk helg i Norrköping !! Alla hästarna hoppade väldigt fint på den nya fibersand banan. 

Helgen avslutades fantastiskt, Sebbe och Conny vann GP klassen med 30 starter, dom var felfria på grunden och felfria och över 1,5 sekunder snabbare än tvåan i omhoppningen !! Vilken fantastisk häst Conny är, han debuterade förra helgen 150 i Köpenhamn och redan nu vinner han - Sebbe är så tacksam för Connys ägare Katja Kuistila som kunde köpa denna fina hästen och grattis även till uppfödaren Maria Olsson på Häglinge Nygård !! Conny var även placerad på 4 plats i torsdagen 145 hoppning som var första kval till GP:n. 

Satu och Celestine hade en kanon helg i Norrköping, dom började med att vara 3a i 145 hoppningen som var första kvalet till GP:n på torsdag, sedan att vara på 2a plats i fredagens 150 tidshoppning och på söndag fortsatte Stina sin fantastisk hoppning och avslutade på en 3. plats i GP:n !!! Hon rörde inte en bom på hela helgen och hade lärt sig så mycket i Köpenhamn. Stort grattis AnnChristin Mellberg som äger fina Stina och Satu är väldigt tacksam för alla dessa åren med denna lilla fightern !! Satu vann även meeting priset, en sadel sänkt av Globus sport framför allt pga Celestines fina placeringar.

Brionne och Sebbe var också placerade i alla sina starter, 135 på torsdag på andra plats, 140 på fredag en andra plats igen och i finalen på lördagen avslutade dom på en fin femte plats på 145 höjder !!

Satu och Argus, Connys lillebror, hoppade väldigt bra och fick med sig en placering på 140 höjder på fredag. Argus, som är redan färdig kvalad till Falsterbo fick väldigt bra erfarenhet uppe i Norrköpings fina banor. 

Kaisa och Sebbe placerade sig i båda torsdagens 135 hoppning och fredagens 140 hoppning, tyvärr föll en bom i finalen på söndag, men väldigt bra gjort av en 7 åring !! 

Sebbe och Trollet kvalade till 6 års finalen på söndag och placerade sig på en fin femte plats med att vara dubbel nollor både i grunden och i omhoppningen ! Första gången Trollet gick mot klockan , super bra gjort !!

Satu och Spartan var också felfria på 6 åringars kval klass på fredag, i finalen föll en bom, lätt hänt, men Spartan var lugn och avslappnad och gjorde bra språng. Sebbe och Duken var felfria på fredag i 6 års klassen, lördag föll en bom, men Duken hoppade väldigt fint och runt hela helgen

 

Satu hade lite stolpe ut med Chilli som hoppade kanonfint alla dagar på 135 - 140 höjder med retliga 4 fel. Samma sak med Qiva som hade 4 fel från 140 till 150 klasser. 

Vi vill gratulera alla hästägarna, uppfödarna och våra stallkompisar Jyri Sokolovski och Emylie som hade också en super helg med massa fina placeringar !! Och tacka så jätte mycket vår fantastiska groom Sofia och gänget hemma : Liina, Sandra och Lina !! Tack för allt igen !!

Vinslöv Ryttarspelet 1.-3.6:

Sebbe och Satu hade många unghästar till start på fredag och lördag. Meadow Rain hoppade fint och var felfri i två 120 klasser , Meadow Lad var också duktig och felfri 120, likasom Lacrima , Queen Hattan och Chikadee. Väldigt bra underlag i Vinslöv och som vanligt byggde Fredrik Malm bra banor. Spartan IM hoppade fantastiskt bra och var felfri i 130 klassen och han är också färdig kvalad till Falsterbo.

  Ballong debuterade med sin nya ryttarinna Miisa och tillsammans fick dom direkt en placering, lycka till i framtiden önskar vi !!

Sebbe red Hemlis till en placering och Ringo Starr B var placerad i 140 hoppningen och gjorde en fin nolla runda i 145 klassen. Sebbe red även Angelica som är till salu, en riktigt trevlig sto som hoppar väl och är enkel att rida!!

Urano hoppade väldigt väl i sina klasser med Satu i sadeln. 

Grevlunda 8 och 10.6 :

Sebbe och Satu hade ännu en framgångsrik helg på dom fina tävlingarna hos Lisen och Peder Fredriksson. På fredagens 130 klass knep Satu och Beluga en fin andra plats och Sebbe och Hemlis en nionde plats ! Även 6 åriga Trollet och Cassiopeia var dubbel nollor !! I fredagens huvudklass 135 vann Sebbe och Brionne före snabba Jacob Hellström. Satu och härliga Fedra fick en 6 placering i samma klass.

Söndagen började bra igen, Satu hade 3 hästar till start i 140 klassen och alla hoppade felfritt på Jonas Holmbergs bra banor !! Bäst av alla var Fedra , som fick en fin 3 plats , Fedra är till salu,  om någon letar en fin enkel häst så kontakta oss !! 7 åriga Chilli och Bella var precis utanför placeringar, men båda visade fin form inför Falsterbo!! Sebbe red Hemlis till en fin 9 plats, han kan hoppa han!! 

I helgens huvudklass , 145 GP , hade Sebbe två hästar till omhoppningen, Brionne och Calandro och Satu Celestine. Även Qiva hoppade riktigt fint i grunden, men hade ett retligt nerslag. Sebbe och Pirkko som först ut i omhoppningen satte ordentligt med press på dom 11 andra som hade ridit felfritt i grunden, ingen före Satu och Stina, som näst sist startande, kunde slå Sebbes tid . Satu och Stina kunde dock inte njuta av ledningen så länge, kvar var rutinerad Royne Zetterman, som var ännu snabbare än Satu och Stina. Alla är dock väldigt glada och nöjda med hästarnas prestation under helgen !! Stort plus för roliga speakern Nicklas Swerre , han får igång både ryttarna och publiken !!

Gärds 9.6 : Lördagen spenderades på Gärds lokala tävlingar med dom kommande stjärnorna, fina Nova hoppade felfritt i båda 1m klasser med Sebbe i sadeln. Det är så bra att Sebbe och Satu kan byta hästar så att hästarna kan få det bästa möjliga utbildning. Zauberin , som är 5 år och haft föl , debuterade på tävlingsbanorna med en felfri runda i 90cm med Sebbe. Sebbe tycker väldigt mycket om " Zubban ", som visar rätt attityd och försiktighet. Även Graal hoppade felfritt och med bra självförtroende. Satu red 4 åriga Tiburon , uppfödd av Agneta Tegner och ägd av Gunilla Gunnarsson till en felfri runda i 1m , även lovande Lady Bump hoppade fint med 4 fel i 110 klassen. 

Vi vill även gratulera Lisa Eliasson, Kristianstads  Ridklubb, för hennes fina placeringar och vinst på söndag i Gärds !! 

Åsbo 16.6 : Unghästarna fick komma ut på Herrevadsklosters stora bana. I 1m klassen red Satu felfritt med både Tiburon och fina lovande Lady Bump. Sebbe red Zauberin felfritt , hon är en av Sebbes favoriter , klok och försiktig med mycket blod i sig. I 120 klassen hoppade Satu felfritt med Meadow Lad, som verkligen har lärt sig mycket, han hoppar väl genom sig och är försiktig. Satu var även nolla med Tomas och Cicis Chikadee som är nu också kvalad till Falsterbo. Sebbe red fina Meadow Rain felfritt i båda 120 klasser lika som Tomas Queen Hattan, som också är klar till Falsterbo !! 

Munka Ljungby 17.6 : Sebbe och Satu åkte till Munkas fina tävlingar bara på söndag. Tyvärr var vädret väldigt regnit och tråkigt, men gräsbanan var ändå helt ok. Satu red Urano och Argus till en placering i 130 klassen, båda hoppade fint och väl. Henke och Sebbe var också placerade. I 140 klassen red Sebbe en dubbel nolla med fina Kaisa och slutade på en fin 3. plats !

Drammen CSIO 4* 21.-24.6 :

 

Sebbe och Satu var och red för det finska landslaget i Norge tillsammans med Jessica Timgren och Niklas Aromaa. Sebbe och Conny var placerade både torsdags 140 och fredags 145 klasser, vilka också räknas med i Rolex Ranking. Conny hoppade fantastiskt fint. Tyvärr blev NationsCup klassen avbruten redan efter andra ryttaren pga ösregn och storm, så Sebbes framhoppning blev avbruten. Dessutom blev både hästen och ryttaren dygnblöta och kalla. När klassen kunde fortsätta var tyglarna hala och Conny pigg, ändå lyckades rutinerad Sebbe styra runt Conny med två små pet. 

Qiva hoppade Drammen derbyt på 145 höjder och var 4 placerad, utan det lilla petet hade Satu och Qiva vunnit, så snabba var dom!! Även i denna klassen delades ut poäng för Rolex Ranking. 

Beluga hoppade fina rundor igen och var placerad i 140 klass, hon hoppar bättre och bättre och får bra erfarenhet för framtiden. 

Sebbe och Kalle var felfria i torsdagens 145 klass, som var kval till GP, tyvärr fick dom ett missförstånd i omhoppningen. Men på söndag var Kalle sig själv igen i 160 GP:n och hoppade fantastiskt fint !! En bom föll i farten, men klassen hade bara 5 felfria ekipage i grunden , så ekipaget placerade sig på en fin 8 plats !!

Celestine var helgens hjälte !! Hon började på torsdag med att hoppa 145 med 4 fel, fortsatte på fredag i 145 med 4 fel i omhoppningen. På lördag var det daxs för laghoppningen och Stina hoppar felfritt med bara ett tidsfel !! Tyvärr går bara åtta lag vidare till andra omgången och Finland slutade på en 9 plats.

 

På söndag hoppade Stina sitt livs första 160 GP. Först ut i klassen och en felfri runda !!! Vilken prestation av Satu och Stina !!! Bara 4 andra rutinerade ryttare kunde ta sig runt på den tekniska banan, Juan Carlos Carcia, Rutherford Latham, Mårten Djupvik och Henk van de Pol. I omhoppningen var Stina trött, två bommar föll, men en fin 4 plats är vi alla så glada och nöjda med, med den lilla hästen som hoppar lika stora hinder som hon själv är hög !!

 

Falsterbo Scandinavium Open & CSIO 5* :

Satu började tävlingarna redan på lördag med sina fina 7 åringar, alla 3 , Susanne Perssons fina Chill Out , Häglinge Nygårds Argus da Carma och Iwona Majewska och Per Westers Beluga hoppade felfritt. Celestine och Satu hoppade första kvalet till att få rida dom internationella klasserna. 

På söndag fortsatte tävlingarna på stora gräsarenan, då var det daxs att hoppa en stor 150 klass för Satu och Stina. Stina hoppade fantastiskt fint och var felfri i grunden och då var det klart att dom fick en plats till CSIO 5* tävlingar. Med tanke på att Stina har hoppat mycket stora klasser och skulle ha en tuff vecka framför sig beslutade teamet att inte hoppa omhoppningen, ändå fick paret en fin 3. plats. 

På eftermiddagen fortsatte kvalen med 7 åringar, Argus da Carma var återigen felfri och kvalade sig till årets 7 års championat !! Chilli och Bella hoppade också fantastiskt fint med ett litet nerslag för båda. Vilka framtidshästar vi har i stallet !!

Sebbe hade 5 åriga finsk uppfödda Meadow Rain felfri i båda kvalklasserna och kvalade då solklart till finalen. Tyvärr föll en bom i själva finalen, men hästen åker hem med en riktigt bra erfahrenhet, efter en liten vila matchas han mot ännu större uppgifter. 

Fantastiska Trollet glänste igen, denna hästen tillsammans med Sebbe kommer att gå långt, felfri i båda kvalen och en liten liten pet i finalen räckte till en fin 10 plats i finalen för dom 6 åriga hästar. 

Sebbe och Conny fick med sig två placeringar i dom internationella klasser , i fredagens 145 hoppning och lördagens 150 hoppning som var andra kvalet till GP:n. Extra glada är vi alla att Connys och Kalles ägare var också på plats och kunde se sina fina hästar hoppa !!

Kalle hoppade GP:n fint, ett nerslag, kul och se gamla gentlemannen hoppa över dom  stora hinder så lätt !!

Satu fick en placering med Qiva i derbykvalet på 145 höjder med en felfri runda. Självaste derbyt var tufft och nervöst, Qiva hoppade över alla naturhinder, dock föll någon bom längst med vägen, men varken Satu eller Qiva har gjort något liknande tidigare !!

Stina hoppade strålande igen - första GP kvalet på 150 höjder felfritt, andra kvalet som var betydligt större med 4 fel. Självaste GP klassen är största som Stina och Satu har gjort, 5* tävling och 160 hinder är stort. Igen föll lotten så att dom fick gå ut allra först på banan. Stina var felfri hela vägen fram till sista hindret. Publiken trodde nog redan innan det hindret att ekipaget var felfri och började jubla, både hästen och ryttaren tappade focus och fick ett onödigt nerslag. Men vi är alla så nöjda och glada, detta bådar gott för framtiden !!!

Tack alla, både i Falsterbo och dom som varit hemma, utan er hade det inte varit möjligt !!!

Conny fick nytt träns och matchande brösta i Falsterbo av sin ägare Katja Kuistila !!

 

Bratislava CSIO 4* 19.-22.7 :


Direkt efter Falsterbo var det dax att åka ner till Slovakien. Finland skulle ha ett lag där, men av olika andledningar blev det inte av så, Sebbe och Satu åkte dit som individuella ryttare. 

Första dagen bjöd på strålande sol och en väldigt fin gräsbana. Satu och Fedra började fantastiskt med att vinna 140 klassen som var första kvalet i mellan rundan !! I första kvalet till stora rundan fick Sebbe med både Qiva och Conny ett ner, liksom Satu och Stina. Hästarna hoppade fint och alla kändes pigga och fräscha efter den långa resan. 

Fredagen var en vilodag för hästarna och då började regnet. Underlaget på lördagen hade inte hunnit att torka, även om dagen började med solsken, Satu och Fedra fortsatte fint igen , denna gången blev det en andra plats i 140 klassen, även om underlaget hade vatten på sig och var väldigt tung. I 150 klassen började det regna igen precis innan Satus och Stinas start, Stina kämpade och hoppade fint, även om två bommar föll, det var 16 ekipage i klassen som inte såg mål.. Även Qiva och Sebbe kom i mål med två rivningar, hästarna kom inte upp från backen på den blöta tunga banan. Sebbe valde att inte starta med Conny alls. 

På söndagen var vädret bättre, men gräsbanan blöt och tung, Satu fick utgå med Fedra efter femte hindret, för Fedra tappade skon i landningen. I GP på 160 höjder hoppade Stina fint igen med två små pet, likasom Sebbe och Qiva. Det kändes på hästarna att dom hade fått jobba hårt dagen innan och var lite trötta i kroppen på den tunga banan. 

Fedra är TILL SALU !!! 

Ruila , Estland 27.-29.7 CSIO 2* :

mini-connyruila.jpg


Och sen var det dax att åka till Estland. Väldigt fint ställe och vilket väder det var där !! 30 grader varmt och strålande sol, stackars hästar och människor.. Tävlingarna började på fredag med att Elektra F blev placerad i första klassen, även Argus hoppade fint med ett nerslag. Dagens huvudklass var en tidshoppning på 140 höjder, Sebbe vann med Conny, blev andra placerad med Qiva och Satu som fick låna Kalle i denna tävlingen blev på en fin 9. plats !! Vilken början på tävlingen !!

sofiaqivakalle.jpg

Andra dagen hoppade Elli väldigt fint med en tid som hade räckt till en andra plats, men tyvärr föll en bom. Argus verkade trivas i värmen och fick en fin 6. plats!! I GP klassen hade Satu och Kalle ett retligt nerslag, och slutade på en 14 plats. Sebbe och Conny var en av fyra felfria på grunden och och vann klassen överlägset med att vara över 4 sekunder snabbare än andra pristagaren!! Två starter, två vinster till Conny, inte illa !!

Söndagen var allra varmaste dagen av alla och då var det dax för Nations Cup , Sebbe började med att rida felfritt med fantastiska Qiva. Satu och Kalle avslutade första rundan med 8 fel, en tramp i vattnet och ett hinder ner. Andra rundan var Qiva lite matt och touchade ner tre hinder, Satu hade hittat knapparna på Kalle och dom avslutade med en felfri ritt !!! Finska laget avslutade på en tredje plats , i laget red Sebbe med Qui Vivra Verra , Marina Ehrnroot - Charlet Orchidee , Mikael Wahlman - Silvercup 2 och Satu med Calandro 2 . 

 

 
 
 
 
 
På lördag em var det daxs att åka till Trolleholms regionala tävlingar och få ut dom andra hästar som haft liten tävlingspaus pga av alla utomlandstävlingar, hästarna tyckte det var roligt och hoppade alla väldigt väl !! Cassiopeia hade ett ner, Sebbe med Hemlis, Angelika och Elon likaså. Sebbe vann 130 klassen med Brionne, Satu var på en 6. plats med Urano och även dubbel nolla med en ny bekantskap Tripple C , som hoppade mycket fint.
Söndag var det unghästarna tur, Sebbe red 4 åriga Graal felfritt, liksom Zauberin som är 5 år och haft ett föl och hoppar då som en 4 åring. Lad var felfri i 120 klassen och Lady Bump hoppade strålande fint!! Mellanåt är det jätte bra för ffa unghästarna att få en liten paus från tävlandet, alla dessa hade mognat mycket under deras lilla paus - roligt !!
 
Älmhult 10.-12.8: 
Jätte fina tävlingar i Älmhult nu när dom har bytt underlag till fibersand , stort plus även till banbyggaren Jonas Holmberg som byggde roliga banor med valmöjligheter. Fredag var det unghäst klasser och alla fina 5 åringar ( Lady Bump , Chickadee , Hatten och Catz ) var felfria i sina starter i både 110 och 120 klasser !! 
Lördagen började bra Cassis hoppade 120 och blev placerad på en 7. plats.
130 klassen var en tidshoppning, var Satu och Fedra hoppade till en 4 plats , Chilli till en 5 plats , Bella till en 7 plats och Urano till en 10 plats !! Även Sebbe med fantastiska 6 åriga Trollet var placerad på en 11 plats !!
140 hoppningen var likaså en tidshoppning, var Sebbe och Brionne hade en fantastisk tid, 7 sekunder snabbare än vinnaren, tyvärr föll nästsista hindret. Fina 7 åriga Kajsa hoppade riktigt fint och placerade sig på en fin 3. plats !! Även Hemlis visade fantastisk hoppning med 4 fel.
Söndagen fick Cassis börja igen och gjorde det med äran, denna gången i 125 klassen med en fin 5. plats att ta med sig hem. 
I 135 klassen hoppade Trollet och Sebbe hem en 5. plats likaså, vilken fantastisk häst hon är, Sebbe har jobbat mycket med ridbarheten och markarbetet och det ger resultat. 140 klassen blev fina Bella placerad på en 6 plats, som hon hoppade !!Huvudklassen gick över 145 hinder och Elli hoppade riktigt fint med 4 fel
 
Skyrup Horse Show 15.-19.8:

Tävlingarna började redan på onsdag med strålande solsken. I första kvalet till lilla rundan red Sebbe Brionne till en fin tredje plats och CueChAnna till en 11 plats. Satu hade Chilli på fjärde plats och Bella på en 9. plats. Även Tripple C hoppade felfritt.
I 140 klassen hoppade fina Fedra till en andra plats. Fedra är TILL SALU , en enkel och rutinerad häst som bara vill göra rätt hela tiden!! Dagens huvudklass gick över 145 hinder och fina Stina och Satu vann !! Även Conny hoppade fint och slutade på en 6. plats med Sebbe!
På torsdag började Elli fantastiskt och blev placerad på en andra plats med Satu i 140 klassen. I 150 klassen som var första kvalet till GP:n, blev Conny och Sebbe placerade igen , denna gången slutade dom på en 10 plats. Även Sebbe och Qiva gjorde en kanon runda, tyvärr föll sista hindret. Stina var lite het på gröten men kvalade till GP:n ändå. 
Fredag var det daxs och hoppa andra kvalet till lilla rundan, Bella fortsatte fint och slutade på en fin tredje plats. Även Sebbes Trollet och Brionne gjorde fina rundor med varsitt nerslag i andra fasen. i 145 hoppningen hade Satu både Fedra och Elli och både avslutade med 4 fel, Elli fick en liten tramp i vattnet bara, annars hoppade hon super fint!!
Lördagen bjöd på finalen i lilla rundan, Sebbe och Pirkko slutade på en femte plats, ett hinder ner i omhoppningen, lätt hänt, men Sebbe är ändå väldigt nöjd med henne, nya bettet verkar funka bra !! Bella hade ett litet pet i grunden, men ser och känns riktigt fin!!
Söndagen börjades med en 140 hoppning igen, och Fedra vann!! Även Argus hoppade en fin och enkel noll runda!!
I 150 GP klassen började Satu och Stina , fantastisk fin hela vägen till näst sista hindret , liten liten touch där och bommen föll.. Sen var det bara att vänta om dom var bland dom 6 bästa som gick vidare till omhoppningen; tyvärr blev dom första utanför.
Sebbe och Conny däremot gjorde en klockren noll runda över en riktig 150 bana byggd av Fredrik Malm och Anders Havsköld. I omhoppningen fick Sebbe dock göra en ny andridning till ett av hinderna, Conny är fortfarande lite orutinerad när det gäller tighta svängar och uppfattade inte riktigt var dom var på väg, men fick en till svårklass placering igen ändå !!
Överhuvudlag är teamet väldigt nöjd med hela helgen, Skyrup Country klubb känner man sig alltid välkommen, allt rullar på och hästarna hoppar fint på Sveland arenan!! Och att vädret var helt fantastisk över alla 5 dagar gör inte saken sämre!! 
 
Åsbo 22.8 :

4 åringarnas tur att hoppa deras första inomhus tävling inför semifinalet i Flyinge om några veckor. Alla hoppade väldigt bra med tanke på att dom inte gått inomhus sen förra vintern.. Sebbe hade lovande Quidam`s Supernova NN felfri i båda 1m klasser, Zauberin var felfri likasom TonTon da Carma. 
Satu red Tiburon ( lillebror till Beluga och Bardot e. Tornesch ) felfritt i båda 1m hoppningar, likasom 4 åriga hingsten Dakar (e. Douglas - Emilion ) och Gurra Hop var också felfri. 
Eslöv 26.8 : 
5 åringarna fick åka till Eslöv på morgonen och hoppa lite , Meadow Rain ( Ripa ) och Meadow Lad ( Ladi ) hoppade 115 och 120 klasserna och var båda två felfria i båda klasser. Killarna hoppar lätt och okomplicerad med gott självförtroende, ska bli roligt och komma upp i klasserna med dessa två nästa år!! Nu väntar några inomhus tävlingar för dessa två innan en liten vinterlov!! 
Lady Bump hoppade riktigt fint i 120 klassen , och iom det så fick hon även gå in i en 125 klass och gjorde det kanon bra med ett litet pet i debuten. Även Catz debuterade 125 med Sebbe i sadeln med 4 fel. Gurra hoppade en felfri runda i 120 klassen också. 
 
Dagstorp 28.8: 
 
Sista inomhus tävling för 4 åringarna innan Flyinge, Sebbe red Graal , TonTon da Carma och Zauberin felfritt, Satu Tiburon, Carlton da Carma och Dakar. 
Alla skötte sig väldigt väl och hoppade fint, trevligt i Dagstorp med bra underlag och trevliga människor!! Fick även höra av publiken att vilka fina hästar ni visar upp, alltid roligt och höra !!
 
Herlufmagle Danmark Suså CSI 2* 31.8-2.9 :
 
 Danmark vistelsen började bra för vårt team, Sebbe vann första youngster touren med Meadow Cream, ( Cappuccino - Diamond Lad ) som är uppfött och ägd i Finland hos AnneMaj von Rettig. Kaisa hoppade felfritt,snabbt och väl!! CueChanna gjorde sista tävlingen innan unghäst VM:et och var felfri och placerad. Även vår resekamrat Jyri hade båda sina unghästar på prispallen !! Satu hade onödiga 4 fel med både Bella och Argus som hoppade bra. 
Andra klassen på torsdag var första kvalet i stora rundan, var både Satu med Stina och Sebbe med Conny hade 4 fel. Båda hästarna hoppade väldigt väl. 
Fredagen börjades med medium rundan var Satu och Elli hoppade snabbt och felfritt till en 6. plats , grattis även Jyri som vann klassen med 100 starter !! Sebbe och Brionne hoppade en fin runda med 4 fel.
Andra klassen var lilla rundan var Cassis hoppade riktigt fint med 4 fel. Detta var hennes första meeting och hon tyckte allt var lite spännande , bo inne i ett tältstall och vara inne på en väldigt rörig framhoppning, men vi tror när hon får mera rutin och slappnar av kommer hon att hoppa ännu bättre!!
Sista klassen för dagen var andra kvalet till stora rundan, Sebbe och Conny visade framfötter igen och vann med nästan 4 sekunder !!
Även Stina hoppade riktigt fint, men fick med sig en bom igen.. 
Lördagen börjades med unghästklassen och alla våra 4 unghästar hade 4 fel.. Kaisa hade vunnit annars, sån kanon runda fick Sebbe till med henne , men vissa tävlingar känns det som att turen är inte riktigt på vår sida, allt stämmer , hästarna hoppar bra, men ändå ramlar en bom i onödan.
Andra kvalet i mellan rundan fick Sebbe och Brionne i alla fall en noll runda och slutade på en 8. plats. Elli hoppade fint , men hade 4 fel..
Söndags morgon var det yougster finalen, var Sebbe med Trollet hade 4 fel. 
Mellan tour finalen hade 100 starter och var bedömning winning round, så att även om Satu och Elli hade ett ner i grunden kvalade dom med sin snabba tid till andra rundan med 23 andra ekipage. Elli hoppade kanon fint och snabbt i andra rundan också, dock petade hon ner sista hindret. Men resultaten räckte ändå till en 14 plats.
Stora GP :n (Rolex Ranking) hade 61 ekipage till start och med bedömning winning round så att 16 ekipage skulle komme med till andra rundan. Både Stina och Conny hade 4 fel i grunden, med hyfsad snabba tider. Teamet fick vänta ända till sista ryttaren för att få veta om Satu och Stina skulle få starta, och det fick dom. Först ut i andra rundan, felfritt och snabbt slutade dom på en 9 plats. Conny och Sebbe hade bra tid igen, men 4 fel även i andra rundan, 14 plats , lite pengar , men viktiga pöang.
Allt som allt var det väldigt trevliga tävlingar, vänliga människor, fina hinder och bra banor. Man hade önskat kanske att speakern pratare mera engelska, lite svårt att förstå danska, siffror framför allt. 
 
Flyinge 8.-9.9 semifinal 4 år:
 

Sebbe hade med sig Zauberin ( fölsto e. Lancer II - Contender , ägs av Nils Lundberg ) samt Quidams Supernova NN ( hingst e. Quidam de Revel - Caretano Z ) . Båda hästarna hoppade tryggt och fint i Flyinges stora ridhus och båda gick vidare till dag två. Andra dagen förbättrade dom sina poäng och omdöme, Zauberin slutade precis utanför placeringen, på en 7 plats. Nova slutade på en 14 plats. Nu får dom liten tävlingspaus och matchas vidare till 5 års säsongen. 
Satu red Tiburon ( e. Tornesch - Cortez ägs av Gunilla Gunnarsson ) och Johnny Svenssons Dakar ( hingst e. Douglas - Emilion) . Tage skötte sig fint och kvalade även han till dag två, var också han klättrade på resultatlistan . Dakke gjorde fina språng och hamnade precis utanför. 
Sydslätten 22.-23.9 :
 
Zangersheide , Unghäst VM 27.-30.9 :
 
Breeders Prize , Flyinge  2.-7.10 :
 
Oslo CSI 5* 11.-14.10 :
 
Helsinki CSI 5* 18.21.10 :