Älmhult och lite annat!

Från fredag till söndag tävlade stallets hästar i Älmhults nationella tävlingar. Folk har verkligen hittat till denna trevliga tävlingen, mycket säkert tack vare det fina underlaget på banan och den trevliga atmosfären som finns på tävlingen!

Alla unghästarna gjorde bra ifrån sig hela helgen, Zauberin var felfri med Sebbe och därmed färdig kvalad till Breeders och får ta det lite lugnare nu någon vecka. Satu hade både Bump, Gurra och Chikadee felfria i 130 klasser och Tage hoppade bra med 0 fel. Nova glänste i söndagens 125 hoppning, Sebbe kunde inget annat än le när han kom ut från banan. Även Hatten och Catz hoppade fina rundor med Sebbe.

 

Conny var med och hoppade små klasser efter hans vilopaus, och var så fin, felfri och placerad både på fredag och lördag, så mycket lugnare och coolare än innan pausen. Mellanåt behöver även dom äldre hästarna vila både huvudet och kroppen, för att tycka det är kul och tävla igen. 

Spartan hoppade bra, 4 fel i lördagens 135 hoppning och placerad efter en dubbelnolla på söndag. Cassiopeia hoppade fint, oturligt nog råkade hon peta ner joker hindret i 130 klassen på lördag, men på söndag var alla bommarna på plats och hon fick en placering med sig hem i 125 klassen. Hank var dubbelnolla och placerad på lördag i 120 klassen och hade 4 fel och bra tid på söndag i 125 klassen. Sebbe hoppade med en laddad Qiva, som också fick placering i lördagens 140 klass.

Våra valpar charmade alla på tävlingsplatsen, Bob och Chuck är två jätte söta jack russel valpar som vi har köpt.

Jyri hade en bra söndag med Elton, dom blev placerade i huvudklassen som gick över 145 hinder. 

På söndag fick Satu ett extra pris, nämligen funktionärernas hederspris!! Bland annat  för trevligt bemötande och även när hon rider många hästar hinner hon i tid och och är snäll mot andra ryttare och funktionärer! Såna priser är alltid kul och få!! Men utan dom duktiga medhjälparna hade det inte gått, så en del av priset tillhör hela teamet, tack Sten, Hanna, Janika, Sebbe, Emylie och Jyri!!

Insiderbloggen hade skrivit lite om Älmhults tävlingar och om det ovannämnda priset.

 

Nu laddas det för fullt till EM, Stina har kollats genom av våran duktiga equiterapeut Mariann och på onsdag blir det sista hoppträningen för Pether och på söndag bär det av till Herning! 

Håll alla tummar och tår att Satu och Celestine får rida i det Finska laget och att allt går bra! :)

12 aug 2013