Älmhult Horse Event

Tyvärr blev denna helgen inte alls som planerad - vi gillar att tävla i Älmhult, bra hinder, funktionärer, atmosfär och banbyggnad av Fredrik Malm - men Sebbe har skadat ryggen så pass illa att han kunde och kan fortfarande inte rida och alla hans hästar fick stanna hemma denna gången. Vissa andra hästar fick stanna hemma pga av att vår veterinär Eamon var på besök och gick genom dom. Mycket viktigt att hästarna mår bra så kan dom prestera bra också.

På torsdag debyterade Patu med CB i 110cm samt 120cm, hon har knappt hunnit rida henne hemma, så rundorna var bra. Harry kändes nästan lite trött i 120cm klassen och hade ett ner med bak och ett med fram. På fredag hade Patu och CB en mycket fin runda i 120cm, ett nerslag får hästen ta på sig och den andra ryttaren - detta blir ett fint ekipage när dom lär sig känna varandra bättre! Harry gjorde sin debut i 130cm och var felfri med super fin hoppning, en härlig häst som vi gillar och tror på mycket!

På lördag åkte bara Chili och Carmen till tävlingarna så vi hann rida hemma innan och fixa med annat också. Chili gjorde en jätte fin runda igen, snabb och felfri i båda faser och det räckte till en tredje vinst i rad för henne! Patu och Carmen hade oturligt nerslag i fas två, men placerade sig ändå i den 74 starter stora klassen! Banan var lång med 16 språng, och på söndag var Carmen trött i sin klass - sånt som kan hända. 

Nu är det bara en vecka kvar till EM i Göteborg och sista laddningen kvar - håll tummarna för oss!

 

14 aug 2017